Bajnokok Ligája

Szégyen az Európa Ligában szerepelni - Patrice Evra

A Manchester United 2-1-es vereséget szenvedett a Basel vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája 6. fordulójának szerdai játéknapján, így kiesett a csoportkörben és a svájci csapat jutott a nyolcaddöntőbe. A találkozó után Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök menedzsere nem keresett mentséget a kudarcra.

Evra szerint szégyen az Európa Ligában szerepelni 
"Természetesen csalódottak vagyunk. Hogyan is érezhetnénk másképp? Mi voltunk fölényben a labdabirtoklást tekintve, és rengeteg lehetőségünk volt a tizenhatoson belül a gólszerzésre. Addig a pontig jól játszottunk, de a befejezéseknél erőtlenek voltunk. Nagy csapás kiesni ebből a sorozatból, ez a világ legjobb sorozata. De a csalódottságunkból is erőt kell merítenünk" - nyilatkozta a mérkőzés után a skót menedzser.

Ferguson szerint a Basel ellen az Old Traffordon elért, csalódást keltő 3-3-mas döntetlen is hozzájárult a csapat kieséséhez. "Nagyon meggondolatlanok és felelőtlenek voltunk az első mérkőzésen. Megfizettük az árát."

A Vörös Ördögöknek a döntetlen elég lett volna a továbbjutáshoz a C csoportban, de már a 9. percben hátrányba kerültek, majd a Basel a 84. percben növelte előnyét, a vendégek erejéből pedig már csak a szépítésre futotta. Az MU 2005 után először nem éli túl a csoportkört, a C jelű négyes harmadik helyezettjeként most az Európa Ligában folytatja - azután, hogy az elmúlt négy évben háromszor döntőzött a BL-ben, ebből egyszer elhódította a serleget.

"Meg kell szoknunk, hogy ezentúl csütörtökön és vasárnap lépünk pályára. Kétségkívül nem ez a legjobb nekünk, de ez a büntetésünk a mai kiesésünkért" - tette hozzá Sir Alex.

Játékosai hasonlóképpen gondolkodnak. A csapatkapitány-helyettes Patrice Evra egyenesen szégyennek érezte, hogy a második számú európai kupasorozatba kell bekapcsolódniuk. "Nagyon kínos, hogy az Európa Ligában kell folytatnunk. De ez a kudarc nem csak a mai meccsről szól, hanem az egész sorozatról. Eldobtuk magunktól az esélyt, hogy bebiztosítsuk helyünket a 16 között. A szezon elejétől gyengén szerepeltünk a Bajnokok Ligájában. Nagyon szomorú nap a mai."

A klub korábbi ikonja, Roy Kenae arról beszélt az ITV-nek, hogy a csapat megérdemelte a kiesést, mert a fiatalok még nem nőttek fel a nemzetközi megmérettetésekhez. "A remek rajt után mindenki a fiatalokat dicsérte, de most kiderült, hogy az európai porondon még rengeteget kell tanulniuk. A United megérdemelte a kiesést."

Basel-Manchester United 2-1

Bajnokok Ligája
C csoport
Basel-Manchester United 2-1 (1-0)
Basel, St. Jakob-Park; Veztte: Kuipers
gólszerző: Streller (9.), A. Frei (84.), illetve Jones (89.)
Basel: Sommer - Steinhoffer, Abraham, Dragovic, Pak - Shaqiri (Stocker, 90+1.), Cabral, Xhaka (Chipperfield, 82.), F. Frei - A. Frei (Kusunga, 88.), Streller
Cserék: Colomba, Kusunga, Kovac, Chipperfield, Stocker, Zoua, Pak
Vezetőedző: Heiko Vogel
Manchester United: De Gea - Smalling, Vidic (Evans, 44.), Ferdinand, Evra - Pak (Macheda, 82.), Giggs, Jones, Young (Welbeck, 65.) - Rooney, Nani
cserék: Lindegaard, Evans, Fletcher, Valencia, Gibson, Welbeck, Macheda
Menedzser: Alex Ferguson
Bajnokok Ligája
A C csopot végeredménye
M GY D V RG KG P
1. Benfica 6 3 3 0 8 4 12
2. Basel 6 3 2 1 11 10 11
3. Manchester United 6 2 3 1 11 8 9
4. Oțelul Galați 6 0 0 6 3 11 0