Angol foci

Kenny Dalglish szerint a FA fellebbezése Rooney ügyében egy vicc

Mint ismert, sikerrel fellebbezett az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) az európai szövetségnél (UEFA) Wayne Rooney ügyében. Az angol válogatott csatár eltiltását háromról két mérkőzésre csökkentették a csütörtöki nyoni meghallgatás után, így Rooney a jövő évi Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén már pályára léphet. A Liverpool menedzsere, Kenny Dalglish azonban érdekes nyilatkozatot tett a minap az ügyet illetően.

Dalgligh odamondott a szövetségnek, nem hazudolta meg önmagát Kenny Dalglish szerint ugyanis az FA nevetségessé teszi magát. "Kicsit furcsállom a dolgot, mert az FA-nak példát kellene mutatnia ilyen esetekben, most mégis az ellen tiltakozik, amit ő maga is támogatni szokott. Nem hiszem, hogy jó példával jártak el" - mondta a liverpooliak menedzsere egy sajtótájékoztatón.

Dalglish természetesen kitért játékosa, Luis Suárez ügyére is, hiszen az FA fegyelmi eljárást indított ellene, mivel a vád szerint a csatár rasszista jelzőkkel szidta Patrice Evrát, a Manchester United francia védőjét a két csapat rangadóján. Most ez a történet lezárulhat. " Az a tény, hogy 9 hétbe tellett meghozni a döntést, a vicc kategóriába tartozik". Majd hozzátette, hogy szerinte felesleges volt az egész cirkusz, ami ezt az esetet jellemezte.

Suáreznek azonban immáron újabb ügye kerülhet az angol szövetséghez, hiszen a Fulham elleni mérkőzésen a dél-amerikai támadó bemutatott a hazai drukkereknek, ami után ismét vizsgálatot rendelt el a szervezet.