Bajnokok Ligája

Gyanú vetül a Lyon hétgólos zágrábi győzelmére

Az Olympique Lyon 1-1-es félidőt követően a második játékrészben 28 perc alatt hat gólt szerezve 7-1-re nyert a Dinamo Zagreb otthonában a Bajnokok Ligája D-csoportjában, ezzel jobb gólkülönbséggel a Real Madrid mögött bejutott a nyolcaddöntőbe. Az interneten már kering egy fénykép és egy videofelvétel, amin Domagoj Vida, a hazaiak védője és Bafétimbi Gomis, a franciák mesternégyest szerző támadója összekacsint az egyik gól után, a francia szerencsejáték-felügyelet (ARJEL) állítólag már vizsgálja a mérkőzést.

Az a bizonyos kacsintás... A Lyonnak minél több góllal kellett volna nyernie a horvát fővárosban, és közben azért is imádkozhatott, hogy a Real Madrid ne veszítsen pontokat Amszterdamban. Nos, utóbbi kérése meghallgatásra talált, a királyiak már a félidőben 2-0-ra vezettek az Ajax otthonában - tegyük hozzá, a játékvezető két szabályos góltól megfosztotta a hazaiakat - de a Makszimir Stadionban csak 1-1 volt az állás, ráadásul a 28. perctől emberhátrányban futballozó Zagreb szerzett vezetést, igaz, Gomis pár perc alatt egyenlített.

A szünet után beindult a henger, Gomis még három gólt szerezett, a termésből Maxime Gonalons, Lisandro López és Jimmy Briand is kivette a részét, 7-1-re győztek a franciák, a tartalékos Real pedig 3-0-ra verte az Ajaxszot, így jobb gólkülönbségének köszönhetően a Lyon jutott a 16 közé.

Az összeesküvés-elméletek már a mérkőzés után szárnyra kaptak, többek között azt furcsállják sokan, hogy Jerko Leko bő negyedóra alatt kiállíttatta magát az első félidőben, illetve a 45 perc alatt egy gólt "összekaparó" Lyon hogyan tudott a második felvonásban 28 perc alatt hatot vágni...

Tény, az Olympique eddigi öt BL-meccsén mindössze két gólt szerzett, azt is a második fordulóban, hazai környezetben éppen a Zagreb ellen, majd az utolsó körben egyből hetet. Az Ajax két, jogtalanul érvénytelenített gólja tovább táplálja a bundára utaló feltételezést. Ráadásul Krunoslav Jurcic vezetőedzőt egy-két órával a lefújás után kirúgta a Zagreb vezetősége, annak ellenére, hogy a horvát bajnokságot hat pont előnnyel vezeti a csapat.

A világhálón egy felvétel is kering, amin az egyik hazai védő, Domagoj Vida összekacsint a sokadik kapott gól után Bafétimbi Gomissal. Közben a francia szerencsejáték-felügyelet (ARJEL) a hírek szerint vizsgálja a találkozót.

Az ominózus szituáció:

Bajnokok Ligája
D-csoport, 6. forduló
Dinamo Zagreb (horvát)-Olympique Lyon (francia) 1-7 (1-1)
gól: Kovacic (40.), illetve Gomis (45., 49., 52., 70.), Gonalons (48.), Lopez (65.), Briand (76.)
piros lap: Leko (28., Dinamo Zagreb)
Ajax Amsterdam (holland)-Real Madrid (spanyol) 0-3 (0-2)
gól: Callejon (14., 91.), Higuain (42.)
Bajnokok Ligája D-csoport
végeredmény
1. Real Madrid 6 6 0 0 19 2 18 p
2. Lyon 6 2 2 2 9 7 8 p
3. Ajax 6 2 2 2 6 6 8 p
4. Dinamo Zágráb 6 0 0 6 3 22 0 p