Curling

A fiúk is az A-csoportban - történelmet írtak a magyarok Moszkvában

  • VNA

A magyar férfi curling válogatott is sikerrel vette a B-csoport rájátszásának első mérkőzését, az írek elleni 6-4-es siker a feljutást jelenti.

A magyar férfi curling válogatott is feljutott az A-csoportbaAlig néhány perccel a női csapatunk mérkőzése után ért véget a magyar férfi curling válogatott play-off mérkőzése is, amely szintén a feljutásról volt hivatott dönteni. A Moszkvában zajló curling Európa-bajnokságon eddig remeklő, a csoportkörből 6-1-es mérleggel csoportelsőként továbbjutó csapat (Nagy György, Hall Krisztián, Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, tartalék: Kiss Zsolt) csütörtökön este az írek ellen lépett jégre. A mieink remekül kezdtek, hiszen az első end megnyerése után kétszer is loptak (úgy szereztek pontot, hogy az adott játékrészben az ellenfélé volt az utolsó kő), így 3-0-s előnybe kerültek. Ezt követően azonban jött egy kisebb rövidzárlat, az írek két end alatt egyenlítettek, így minden kezdődhetett elölről.

Az ír csapat ráadásul később a vezetést is megszerezte (4-3), innentől viszont ismét a skip, Nagy György vezette magyar csapat percei következtek. A mieink 1-0-ra hozták a nyolcadik endet, majd a következő két játékrészt is hasonló arányban - lopással - nyerték meg és összességében 6-4-es sikerrel zárták a találkozót. Az Európa-bajnokság lebonyolítása miatt egy találkozó még ugyan hátravan (a B-csoport döntője), de mivel két csapat jut fel a B-csoportos Eb-ről az A-csoportba, így a mieink történetük legnagyobb sikerét aratva jutottak fel a sportág európai csúcseseményére.

Curling Európa-bajnokság, Moszkva
férfi B-csoport, rájátszás
Magyarország-Írország 6-4 (1-0, 1-0, 1-0, 0-2, 0-1, 0-0, 0-1, 1-0, 1-0, 1-0)