Curling

A feljutásért játszanak a magyar csapatok

  • VNA

Remekül szerepelnek a magyar válogatottak a Moszkvában zajló curling Európa-bajnokságon, ahol a csütörtökön a nők és a férfiak is a feljutásért játszhatnak.

Szerdán véget ért a csoportkör a curling Európa-bajnokságon, ahol a magyar csapatok kedvező helyzetből várhatják a rájátszást. A Szekeres Ildikó vezette női csapatnak szerdán csupán egyetlen mérkőzése volt hátra, ahol ha nehezen is, de legyőzte Szlovákiát. A találkozó nem indult könnyen a mieink számára, hiszen északi szomszédaink 2-0-ra is vezettek, sőt végül extra endre kényszerítették a mieinket, de az 5-4-es siker végül azt jelentette, hogy 8-1-es győzelem/vereség mutatóval zárult a csoportkör. Ez egyben azt is jelenti, hogy a mieink a hasonló mérleggel záró finnek ellen játszanak majd ma este a play-offban. Amennyiben sikerül a győzelem az Oona Kauste vezette finnek ellen, akkor megvalósulhat az álom, a feljutás az „A”-csoportba. A csoportkörben kedden ez a két csapat már találkozott egymással, akkor a mieink nagy bravúrral, az utolsó endet ellopva győztek 8-7-re.

Nagy esélyt harcolt ki magának mindkét magyar csapat
A Nagy György vezette férfi csapat szerdán a spanyolok elleni kötelező (7-5) sikerrel zárta a csoportkört, a 6-1-es győzelem/vereség mutató pedig a csoportelsőséget jelentette a mieink számára. A 16 csapatot felvonultató „B”-csoportban ez az elsőséget jelentette, így a másik nyolccsapatos csoport élén záró írek elleni párharc jöhet most. A csütörtökön este sorra kerülő találkozó tétje itt is a feljutás lesz. Mindkét csapatunk tehát egyformán a feljutásért játszik, de ezekben a párharcokban még egy esetleges vereség is beleférhet, ezt követően ugyanis lesz még egy mérkőzése mindkét csapatunknak a feljutásért.