Bajnokok Ligája

Villas-Boas ünneplés helyett a Manchester Cityt piszkálta

A Valencia elleni 3-0-s győzelem után a Chelsea menedzsere azt mondta, ebben a pillanatban csak egy csapat van Angliában, az a Manchester City.

Villas-Boas a Manchester Cityvel foglalkozott - Fotó: AFP

A Bajnokok Ligája E-csoportjában a Chelsea a Valenciával játszott Londonban a továbbjutásért, és Didier Drogba vezérletével magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott. A találkozó után a londoniak szakvezetője, André Villas-Boas azonban nem a győzelemmel foglalkozott elsősorban, hanem az angol sajtóval, akik szerinte kivételeznek a Manchester Cityvel.

"Azt hiszem, a reakciónk maximális volt a támadásokra - kezdte a portugál szakember. - Ma csak egy csapat van az országban, az a Manchester City. Őszintén remélem, ők is továbbjutnak. Ha sikerül nekik, sikerül, ha nem, akkor nem, de nem hasonlíthatóak hozzánk. Sosem fogom kritizálni az újságírók szerkesztői döntéseit, de ez a realitás. Folyamatosan üldözik a Chelsea-t, egy agresszió alakult ki a klubbal szemben. Célponttá váltunk, el kell fogadnunk ezt. De azt nekik kell elfogadniuk, hogy ma egy briliáns győzelmet arattunk. Holnap nem lesz szerencsétek srácok, mert erről a briliáns győzelemről kell írnotok, amellyel a Chelsea első helyen jutott tovább. Mindenki számára nehéz győzelem lett volna."

Villas-Boas szót ejtett Frank Lampardról is, aki ezúttal sem került be a Chelsea kezdőcsapatába.

"Fontos játékosok maradtak ki, akik óriási tehetségek, nem csak Frankről van szó. A mai felállás így nézett ki. Franknak fantasztikus momentumai voltak korábban, és továbbra is harcol a helyéért a kezdőcsapatban. Lesz alkalma bizonyítani hétfőn a Manchester City ellen, hogy ő a világ egyik legjobb játékosa" - jegyezte meg a londoni szakvezető.

A mérkőzés összefoglalója