Motorcsónak

Magyar pilótának ajánlottak szerződést a Forma-1-ben

Kovács Lászlót a tavalyi világbajnok gyorsasági motorcsónakcsapat, a Mad Croc F-1 Team szerződtetné a 2012-es szezonra.

Ahogy az aszfalton, úgy a vízen is a Formula 1 jelenti a csúcsot. Éppen ezért hatalmas megtiszteltetés érte a többszörös Európa-bajnoki és F-2-es világbajnoki dobogós és helyezett gyorsasági motorcsónak versenyzőt, amikor a 2010-es szezon F-1-es világbajnok gárdája szerződést ajánlott számára a jövő évre. A Mad Croc F-1 Team január végéig vár a magyar versenyző válaszára. Kovács László elárulta, jelenleg anyagi okai vannak annak, hogy nem tudta aláírni a 2012-re szóló szerződést, ám ha összeállna a szponzori köre, a szakág csúcskategóriájának térképére újra felkerülhetne Magyarország.

Valamennyi sportágban nagy szó, ha egy magyar sportoló a teljesítményével kivívja a nemzetközi élmezőny elismerését. Az pedig a lehető legnagyobb dicsőség, ha valakit a sportág legjobbjai közé hív versenyzőnek az egyik élcsapat. Nos, a hazai gyorsasági motorcsónak versenyzés legjobbját, a többszörös Európa-bajnoki és világbajnoki dobogóst illetve helyezettet, Kovács Lászlót a szakág csúcskategóriájában, az F-1-ben 2010-ben csapatvilágbajnoki címet szerző Mad Croc F-1 Team szeretné leszerződtetni a jövő évi szezonra. A magyar versenyző idén valamennyi F-2-es világbajnoki futamot pontszerzőként zárt, míg az összetettben a 11. helyen végzett úgy, hogy nem is tudott technikai gondok miatt valamennyi futamon rajthoz állni.

Kovács László az F1-be igazolhat

„Nemrég keresett meg a tavaly az F-1-ben majd mindent megnyerő gárda, hogy jövőre náluk versenyezzek. Életem álma valósulna meg ezzel a szerződéssel, amire egész pályafutásom alatt vártam. Azonban tudni kell, hogy a technikai sportokban, főleg a csúcskategóriákban nem osztogatják ingyen a versenyzői helyeket, nem elég az, ha valaki eredményes és tehetséges sportoló. Ahhoz, hogy az F-1-ben indulni tudjak, versenyenként megközelítőleg 10-11 ezer eurót kell fizetnem. A Mad Croc F-1 Team január végéig vár rám, addig kell az anyagi hátteret a szponzorok segítségével előteremtenem” - árulta el a 46 éves versenyző.

Jelenleg minden idejét a tárgyalások kötik le, hisz a szerződésének létrejöttével Magyarország ismét felkerülne a gyorsasági motorversenyzés csúcskategóriájának térképére. Az F-1-es szereplés esetén a tavalyi hajójának felújított változatával az F-4 2009-es világbajnoka indulna az F-2-es világbajnokság futamain. Ha az anyagi okok miatt nem sikerül a nagy álom, a Mad Croc F-1 Team-hez való szerződés, akkor Kovács László képviselné hazánkat az F-2-es kategória világ- és Európa-bajnokság futamain.

„Az F-2 nyolc vagy kilenc világbajnoki futama megközelítőleg 10-12 millió forintból kijön, és ebben az összegben már a jövő évre tervezett fejlesztések is benne vannak. Azonban én az utolsó pillanatig bizakodom, hogy sikerül valóra váltanom az álmom, és az F-1-ben indulhatok” - fogalmazott Kovács László.