Bajnokok Ligája

Élőben követheted nálunk, hogy továbbjutnak-e a manchesteriek

Szerdán este zárul a Bajnokok Ligája 2011-12-es szezonjának csoportköre. Az A, a B, a C és a D csoport második helye is kiadó még, így sok kiélezett párharcot játszanak Európa-szerte. Ezek közül a Basel-Manchester United mérkőzést élőben is követheted a hatharom.hu-n.

A csoport

Manchester City-Bayern München
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1
Villarreal-Napoli
20:45
hatharom-tipp: X
Két csapat párharca zajlik majd az A csoportban, de két különböző meccsen. A második helyezett, 8 pontos Napolinak az eddig mindenkitől kikapó, gyenge szezont futó Villarreal otthonában lép pályára, a 7 pontos, harmadik helyen álló Manchester City pedig a már biztos csoportelső Bayern Münchent fogadja.

Értelemszerűen, ha a bajnokságot félig-meddig a BL oltárán feláldozó nápolyiak győznek Spanyolországban, biztosan továbbjutnak. Ha nem, akkor csak abban az esetben - de akkor a legszorosabb forgatókönyv szerint is az egymás elleni eredmények miatt mindenképp -, ha a Manchester City sem tud nyerni hazai pályán a Bajorok ellen, akiktől meglepő lenne, ha a Bundesligában bemutatott néhány botlásuk után túl sok energiát fektetnének a mérkőzésbe. Az angol együttesnek tehát mindenképpen győznie kell, és emiatt az olaszoknak is arra kell törekedniük.

A Villarreal vezetőedzőjének, Juan Carlos Garridónak a nyilatkozata alapján nehéz eldönteni, hogy könnyű vagy nehéz meccs vár inkább Walter Mazzarri csapatára.

"Gyógyulási fázisban vagyunk a gyenge szezonkezdet után, úgyhogy néhány játékosnak lehetőséget kell adnunk, hogy segíthessük a beépülésüket a csapatba. Olyan játékosokat küldök pályára, akik jó kondiban vannak, és bírni fogják a kilencven percet. Szeretnénk ezen a meccsen helyreállítani az önbizalmunkat, ami erőt adhat a szezon többi részére" - mondta a szakvezető.

Jupp Heynckesnek, a Bayern mesterének szavai ellenben egyáltalán nem kecsegtetik könnyű mérkőzéssel a manchesterieket: "Ez egy nagy meccs két a saját bajnokságát vezető csapat között. Az ilyen találkozókon mindig fontos a presztízs. A City a nálunk játszott mérkőzés első szakaszában jól játszott, de utána mi irányítottunk. Ez is azt mutatja, hogy a sikerekhez kell egy kis idő a Bajnokok Ligájában. Tapasztalatot kell gyűjteni."

Bajnokok Ligája
A csoport
    M GY D V RG KG P
1. Bayern München 5 4 1 0 11 4 13
2. SSC Napoli 5 2 2 1 8 6 8
3. Manchester City 5 2 1 2 7 6 7
4. Villarreal 5 0 0 5 2 12 0

 

 

 

 

 

 

 

 

B csoport

Inter-CSZKA Moszkva
20:45
hatharom-tipp: 1
Lille-Trabzonspor
20:45
hatharom-tipp: 1
A már biztos csoportelső, és a Serie A-ban nagyon rosszul álló Inter számára a saját közönségének kiszolgálásán túl semmi tétje nem lesz a szerda estének, a többiek viszont még mind a második helyért küzdenek. A legelőnyösebb helyzetben a Trabzonspor áll a maga 6 pontjával, a másik két együttesnek 5-5 egysége van. A törököknek tehát legalább egy döntetlenre szükségük van a továbbjutáshoz, a franciáknak és az oroszoknak pedig nyerniük kell.

Ha ez mindkettőjüknek sikerül, akkor a Lille jut tovább az egymás elleni eredmények miatt, így a moszkvaiaknak kell jobban figyelniük a másik mérkőzés eredményét.

Bajnokok Ligája
B csoport
    M GY D V RG KG P
1. Inter 5 3 1 1 7 5 10
2. Trabzonspor 5 1 3 1 3 5 6
3. Lille 5 1 2 2 6 6 5
4. CSZKA Moszkva 5 1 2 2 7 7 5

 

 

 

 

 

 

 

 

Nani cselez a Manchester United-Basel Bajnokok Ligája-mérkőzésen 2011 szeptemberében az Old Trafford stadionban

C csoport

Basel-Manchester United
20:45 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 2
Benfica-Otelul Galati
20:45
hatharom-tipp: 1
Páholyban még csak a Benfica érezheti magát, hiszen a vele azonos pontszámmal álló Manchester United és Basel közül legfeljebb az egyik előzheti meg. Ha ugyanis vereséget szenved az eddig ötször kikapó Otelultól, akkor is jobb lesz az egymás elleni eredmények miatt a svájciaknál, ha a másik meccs vége döntetlen lesz. Ha pedig valamelyik csapat nyer Baselben, az továbbmehet a portugálokkal együtt.

A továbbjutás tehát Svájcban dől el, nem meglepő, hogy a helvétek Heiko Vogel vezetőedző elmondása szerint is nagyon készülnek a meccsre: "Azt hiszem nem csak a városban, hanem országszerte nagyon várják ezt a találkozót. Számunkra ez egy nagyszerű év csúcspontja. Remélem, hogy elbírjuk a nyomást. Mindenki érzi a várakozást, de a csapatot igyekszem inkább megnyugtatni."

A Basel az Old Traffordon meglepő döntetlent ért el, és ezzel bizonyította, hogy még az előző szezon BL-döntőse sem mehet ellene biztosra. A Vörös Ördögök menedzsere azért bízik saját együttesében: "Abból a tapasztalatból kell építkeznünk, amit az idegenbeli meccseinken eddig összegyűjtöttünk. Otthon furcsa meccset játszottunk, vezettünk 2-0-ra, és voltak még helyzeteink, aztán a végén nekünk kellett egyenlítenünk a pontért. Szerencsére ez sikerült, és annak az egy pontnak most is nagy szerepe lehet" - utalt Sir Alex arra, hogy egy újabb döntetlennel nagyon is elégedett lenne.

A Basel-Manchester United mérkőzést élő szöveges tudósításunkban követheted nyomon 20:45-től!

Bajnokok Ligája
C csoport
    M GY D V RG KG P
1. Benfica 5 2 3 0 7 4 9
2. Manchester United 5 2 3 0 10 6 9
3. Basel 5 2 2 1 9 9 8
4. Oțelul Galați 5 0 0 5 3 10 0

 

 

 

 

 

 

 

 

D csoport

Ajax-Real Madrid
20:45
hatharom-tipp: 2
Dinamo Zagreb-Olympique Lyon
20:45
hatharom-tipp: 2
A Királyi Gárda az egész mezőny egyetlen százszázalékos csapataként már biztosan megnyerte a csoportot, mögötte az Ajax 8 ponttal áll, a Lyon pedig 5 ponttal követi a holland együttest. Mivel egymás ellen két 0-0-t játszottak, az összesített gólkülönbség dönt, ha a Real Madrid nyer Amszterdamban, a Lyon pedig Zágrábban.

Jelenleg a franciáknak ebben a tekintetben hét gól a hátrányuk, azaz nekik és José Mourinho együttesének is nagy különbséggel kell győzniük. Nem túl nagy ugyan az esély, de elképzelhető, hogy az UEFA-koefficiens dönthet a két együttes között. Ehhez az kell, hogy az Ajax pontosan 3-0-ra kapjon ki, a Lyon pedig pontosan 4-0-ra nyerjen. Ekkor minden tekintetben teljesen egyenlő lesz a két csapat helyzete (az összesített gólkülönbségük 6-6 lesz), és a mutató az Olympique továbbjutását fogja eredményezni.

A Real várhatóan nem a legerősebb csapatával áll fel a hétvégi El Clásico előtt, de épp a Barcelona tegnapi sima győzelme sarkallhatja a blancókat arra, hogy ők is megpróbálják demonstrálni az erejüket.

Bajnokok Ligája
D csoport
    M GY D V RG KG P
1. Real Madrid 5 5 0 0 16 2 15
2. Ajax 5 2 2 1 6 3 8
3. Lyon 5 1 2 2 2 6 5
4. Dinamo Zágráb 5 0 0 5 2 15 0