Bundabotrány

Életem egyik legjobb meccse volt - megszólalt Aczél Zoltán

A Haladás vezetőedzője először azt hitte a rendőrökről, hogy újságírók, aztán gyorsan kattant a kezén a bilincs.

Aczél Zoltán ártatlannak vallja magát - Fotó:boon.hu

Egy hete vitték el bilincsben a rendőrök Aczél Zoltánt a Videoton-Haladás Magya Kupa mérkőzés után. A szombathelyi szakvezetőt azzal gyanúsítják, hogy 2009 tavaszán 4000 eurót fogadott el játékosaitól, cserébe a kívánt összeállításban küldte pályára a Siófokot. A 30 napos előzetes letartóztatását töltő tréner ügyvédje, dr. Czeglédy Csaba közvetítésével szólalt meg a Blikk hasábjain.

"Több kilót is fogytam, de szerencsére már összeszedtem magam. Aki nem volt még ilyen helyzetben, az el sem tudja képzelni, milyen itt nekem. Sokat jelent, hogy a családtagjaim, a csapatom, a vezetők és a szurkolók bíznak bennem. Három férfit láttam felém közeledni, az egyiknél kamera volt. Azt hittem, újságírók érdeklődnek, ezek után mondták a rendőrök, hogy mi járatban vannak. Ne vicceljenek velem, mondtam nekik, de pillanatok alatt kattant a kezemen a bilincs. A játékosaim jól ismernek, éppen ezért szégyellem, hogy a szemük láttára kerültem ilyen helyzetbe."

Aczél Zoltán továbbra is vallja: ártatlanul került ebbe a helyzetbe, nem volt bunda az emlegetett Magyar Kupa-találkozó.

"Semmit ne várjanak tőlem. Ártatlan vagyok. Az egyik felemlegetett találkozóra, a Honvéd elleni kupameccsre a mai napig életem egyik legjobb összecsapásaként emlékezem. Majdnem bejutottunk a fináléba."