NB I

Böde, Zsidai és Guzmics a győri kívánságlistán

Csertői Aurél, a Győri ETO FC vezetőedzője szerint most még nem érdemes számolgatni, a céljuk az, hogy a hátralévő tizenhárom fordulóban a lehető legtöbb pontot begyűjtsék.

Böde Dániel a Győré lehet - Fotó: MTI

Remek őszt hagyott maga mögött a Győri ETO FC csapata, hiszen a bajnoki félidényben második helyen áll az OTP Bank Ligában, a Magyar Kupában pedig a legjobb nyolc közé jutott.

„Örülünk, hogy ilyen jól sikerült az elmúlt fél év, teljesítettük a menedzsment által kitűzött célokat. A bajnokságban és a kupában is ennek megfelelő helyen állunk - fogalmazott a Kisalföldnek Csertői Aurél, a Győri ETO FC vezetőedzője. - Nem szeretnék rangsorolni a mérkőzések között, hiszen egy hosszú bajnokság során minden meccs egyformán fontos, ha valamelyik csapat célba akar érni. Egy találkozóval kapcsolatban van hiányérzetem: Debrecenben jól játszottunk, több helyzetünk volt, ennek ellenére nem tudtunk még pontot sem szerezni."

A győri szurkolók nagy része úgy véli, hogy a DVSC sorsolása nehezebb, mint az ETO-é és a zöld-fehérek számára ez könnyebbséget jelenthet a bajnoki címért tartó versenyfutásban.

„Ha úgy veszem, a Debrecen sorsolása látszatra valóban nehezebb, a Videotoné viszont akkor könnyebbnek tűnik, mint a miénk. Szerintem ezzel nem érdemes különösebben foglalkozni, bízunk magunkban, és persze reménykedünk benne, hogy azért a Debrecen botlik is egyszer-kétszer a bajnokságban. Nekünk első feladatunk a hazai pályán veszélyes Haladás legyőzése lesz. A célunk az, hogy a hátralévő tizenhárom fordulóban a lehető legtöbb pontot begyűjtsük."

A lap szerint Ceolint, Nicorecet, Copát, esetleg Strestíket el- vagy kölcsönadná az ETO. A brazil Lamas szerződése év végén lejár és azt nem hosszabbítják meg.

Az ETO többek között a szombathelyi Guzmics Richárd, a paksi Böde Dániel, az MTK-s Zsidai László és Pátkai Máté szerződéséről tárgyal.