Bundesliga-tippjáték

Továbbra is fej-fej mellett az Eurosport és Hathárom.hu

A hathárom.hu és az Eurosport között zajló Bundesliga-tippjáték hetedik fordulójában először született döntetlen eredmény, mindkét szerkesztőség öt-öt mérkőzést tippelt meg helyesen a 15. fordulóban.

A hétvége a döntetlenek fordulója volt a Bundesligában, öt mérkőzés is ikszre végződött, mint ahogyan a szerkesztőségi tippverseny is 5-5-ös eredményt hozott ezúttal. Egyik csapat sem tudott tehát előnyt szerezni az összesítésben (3-3). Az Eurosportnál örülnek a döntetlennek, bár Búzás Gábor a csatorna magyar nyelvű honlapján megjelent írásában kiemeli, hogy a hangulat így sem teljesen felhőtlen szerkesztőségükben.

Öt döntetlent játszottak a Bundesliga 15. fordulójában, ami szezoncsúcs, hiszen eddig négy döntetlennel a 10. forduló „vezetett”. Az Eurosport 5 találattal zárta a fordulót, mint ahogy a hatharom.com is, ami azt jelenti, hogy továbbra is 3-3 az állás a két szerkesztőség tippversenyében.

Mondhatjuk azt is, hogy megúsztuk ezt a fordulót, hiszen három vereség után most legalább nem kaptunk ki. Sajnos a vereségsorozat (egymás után három fordulót buktunk el) kissé kollégáim kedvét szegte, és olyannyira elfajultak a dolgok, hogy most egy nem-focikommentátor ír cikket a tippversenyről.

Az elmúlt fordulóban többen is több helyes döntetlen tippet adtunk le, ami egyrészt nem meglepő az eredmények ismeretében, másrészt viszont abszolút nem jellemző ránk. Két snookermérkőzés közötti szabadidőmben készítettem egy kis statisztikát szerkesztőségünk döntetlen tippjeiről. Íme: kattints ide

Van, aki később kapcsolódott be, és olyan is van, aki többször is döntetlenmentes tippsort adott le (Attilára és Ákosra jellemző), ebből adódnak a nagy eltérések. Az X-mesterként is elhíresült Tamás valóban a legtöbb döntetlen tipp birtokosa, de a találati hatékonyságon van még mit csiszolni. Önmagát meg ne dicsérje az ember.

Persze a döntetlen tippek csak a kép egyharmadát adják, de szerintem a legszebb és legnehezebb része egy-egy tippsor kigondolásának éppen a döntetlenekhez kapcsolódik. Talán ezért is élvezem ennyire ezt a tippversenyt. Máskülönben ugyanis elsősorban snooker eredményekre szoktam tippelni, de ott ugye a döntetlen nem opció. Egyébként azóta, hogy elkezdtem viszonylag jól szerepelni a tippversenyben, én is megnézek fordulónként 1-2 meccset, az Eurosport tehát nyert egy nézőt, ez mindenképp pozitívum.

Egyébként a belső versenyünkben Ákos már múlt héten átvette a vezetést Pistitől. A mostani fordulóban mindketten buktak 1-1 pontot az üldözőkkel szemben, így kissé tömörült a mezőny. Szerettem volna megkérdezni Pistitől, hogy mi történt vele, hogyan adta el ilyen gyorsan utcahossznyi előnyét, de sajnos lapzártáig nem értem el.

Az utóbbi hetek sorozatos vereségei miatti negatív hangulatot tükrözték írásainkban. Én most szeretném felrázni a csapatot, hiszen semmi sincs veszve, döntetlenre állunk a hatharom.com-val, és még rengeteg forduló hátra van. A következő forduló nem tűnik nagyon bonyolultnak, és el tudom képzelni, hogy talán nekünk is összejön egy hétpontos forduló, ami miatt őszintén szólva egy emberként irigyeljük ellenfeleinket. Úgy érzem, három mérkőzésen dőlhet el a forduló közöttünk, a Hertha-Schalke, a Mainz-Hamburg és a Nürnberg-Hoffenheim találkozókat érzem a leginkább rázósnak.

Bundesliga-tippjáték
7. forduló
Mérkőzés Hathárom-tipp Eurosport-tipp Eredmény
Leverkusen-Hoffenheim 1 1 1
FC Bayern-Bremen 1 1 1
Freiburg-Hannover 2 x x
K'lautern-Hertha BSC x 1 x
Wolfsburg-Mainz 05 1 1 x
M'gladbach-Dortmund 2 2 x
Stuttgart-1. FC Köln 1 1 x
Hamburg-Nürnberg 1 1 1
Schalke-Augsburg 1 1 1