Női kézilabda

Nem tudja tovább pénzelni a klubot a DVSC tulajdonosa, egy forintért eladná üzletrészét

  • MTI

Jelképes összegért, egy forintért eladná a DVSC-Fórum női kézilabdacsapatában birtokolt több mint 63 százalékos üzletrészét Gellén András többségi tulajdonos.

Gellén Andársnak nincs kapacitása tovább finanszírozni a csapatot Az üzletember a haon.hu-nak elmondta: nem fenyegeti megszűnés a szakosztályt, de a mostani helyzetben nem tudják megfizetni a drága játékosokat.

"Nekem most nincs rá lehetőségem, más meg nem akarja finanszírozni a klasszisokat. Piaci alapon nem működik ez a vállalkozás" - tette hozzá. "A kiút az lenne, ha valaki megvenné az üzletrészemet, ugyanis az irányítást egyáltalán nem akarom magamnak tudni, biztosan van, aki jobban csinálná nálam. A tulajdonrészem több mint 63 százalék, amit jelképes összegért, egy forintért átadnék annak, aki fantáziát lát a csapat versenyeztetésében. Ha mindez megtörténne, akkor sem fordítanék hátat a Lokinak, kívülről segíteném a gárdát. December 22-én lesz a csapatot működtető gazdasági társaság taggyűlése, ott sok kérdésre választ kaphatunk."

Gellén András a klub honlapjának kifejtette: ő maga ott hibázott, hogy jobban be kellett volna osztania anyagi lehetőségeit, és az előző idényben nagyon akarta a Bajnokok Ligája-szereplést, de sajnos ez sem szponzort, sem megfelelő jegybevételt nem hozott, hatalmas ráfizetéssel zárták a kalandot, és azt gondolta, sokkal többen állnak a csapat mellé.

Az előző két idényben az NB I-ben ezüstérmes Debrecenből a nyáron nyolc válogatott játékos távozott, az elmúlt hetekben pedig további három kézilabdás igazolt el.