Spanyol foci

Legendás El Clásicók Puskással és Kubalával - fotó

A Real Madrid-Barcelona párharcokat mindig is hatalmas várakozás és érdeklődés övezte, és nem lesz ez másképp a szombati mérkőzésen sem. A rangadó alkalmából az El Clásicók történelméből szemezgettünk. Íme, pár régi kép a legendás meccsekről és az imádott futballistákról.

Legendás El Clásicók

A fenti kép az első Barca-Real ligameccsen készült 1929. február 19-én. Bár a fehérek nyertek 1-2-re, a Barcelona lett az első ligagyőztes. 

Legendás El Clásicók
A legendás Pahíño igyekszik elérni a labdát ezen az 1950-ből származó képen. Ezen a meccsen a Barcelona 7-2-re verte meg riválisát. 

Legendás El Clásicók
A César vezette Barcelona kivonul a pályára 1951. január 14-én. Bár nagyon hajtott a Barca, a Real Madridnak ezúttal sikerült nyernie, méghozzá 4-1-re.

Juanito Alonso helyzete
Juanito Alonso fenyegeti góllal a kaput az 1954-es kupameccsen. A Barcelona 1-0-ra kapott ki az első meccsen a Bernabéuban, majd otthon 3-1-re sikerült nyernie, és ezzel bejutott a döntőbe. 

César, a madridiak rémálma
César a madridiak rémálma volt a Barcelona csatáraként, ahol több, mint 300 gólt szerzett. 

César, a madridiak rémálma
Miguel Muñoz hiúsítja meg César helyzetét az 1953/54-es kupa elődöntőjén. A döntőben a Valencia nyert 3-0-ra a Barca ellen. 

Puskás, a magyar legenda
Puskás érkezésével megállíthatatlan menetelésbe kezdett a Real Madrid. A magyar zseni számtalan, a fent láthatóhoz hasonló gólt szerzett csapatának, ezt épp az 1959/60-as Bajnokcsapatok Európa Kupája-elődöntőn a Barcelona ellen. 

Kubala László
Itt a Barca legendája, Kubala ballábas lövését láthatjuk 1956-ban, a Les Corts-ban. A magyar fenegyerek ezen a meccsen nem talált be; a csapatok 2-2-es döntetlent játszottak.

Kubala és Di Stefano 
Kubala és Di Stefano, bár a rivális csapatok vezérei voltak, remekül kijöttek egymással a pályán és a pályán kívül is. 

sérültek mindkét félnél
A fenti kép egy 1957-58-as El Clásicóról származik, amelyet a Bernabéuban tartottak. Mindkét csapat egy-egy játékosa a földön fekszik, és Di Stefano füttyel kér segítséget. A mérkőzés a hazaiak 3-0-ás győzelmével végződött.