Bajnokok Ligája előzetes

Kieshet a Chelsea, továbbjuthatnak Megyeriék - nálunk élőben is!

Kedden négy csoportban befejeződnek a küzdelmek a labdarúgó Bajnokok Ligájában, de az utolsó forduló előtt még számos kérdés nyitva áll. AZ E-csoportban a Chelsea-Valencia mérkőzés eredményétől függetlenül nagy valószínűséggel az egyik fél búcsút int a továbbiaknak, az F-csoportban pedig még három csapat is pályázik az Arsenal mögötti második helyre. Kacifántos a helyzet a G-csoportban is, ahol a Porto és a Zenit vív ki-ki meccset a továbbjutásért.

E-csoport 

Genk - Leverkusen 20.45
hatharom-tipp:x
Chelsea-Valencia 20.45
hatharom-tipp:1
TV: Tv2
A Bayer Leverkusen azzal, hogy az 5. körben hátrányból fordítva hazai pályán legyőzte a Chelsea-t, igen kedvező helyzetből várhatja az utolsó, mindent eldöntő mérkőzést. Amennyiben a német csapat pontot szerez a belga Genk otthonában, biztosan továbbjut, de abban az esetben is nyolcaddöntős, ha vereséget szenved Tőzséréktől, hiszen ha a másik mérkőzésen döntetlen születik, és három kilencpontos csapat lesz a csoportban, akkor is neki lesz a legtöbb pontja a három gárda egymás elleni mérkőzéseiről. A Gyógyszergyáriak számára csupán az nem világos, hogy hányadik helyen mennek tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Az igazi nagy küzdelem így Londonban várható, ahol az egyaránt nyolcpontos Chelsea fogadja a Valenciát. Az állásból kifolyólag amelyik csapat nyer, továbbjut. Mivel az első mérkőzés 1-1-es döntetlennel végződött, ezért már egy 0-0-s eredmény is a londoniaknak kedvezne, viszont ha megismétlődik a spanyolországi eredmény, jobb gólkülönbsége miatt a Valencia lesz a továbbjutó. Értelemszerűen ha még több gólt hozó döntetlen születne, az is a spanyoloknak jelentené a továbbjutást. André Villas-Boas számára különösen fontos lehet ez a találkozó, mert amennyiben szégyenszemre nem élné túl csapata a csoportkört, aligha maradhatna a jövőben a londoni Kékek vezetőedzője. A Valencia viszont nem feltartott kézzel fut majd ki a Stamford Bridge gyepére, Unai Emery játékosait feldobhatja a nagy tét és a remek futballközeg.

Bajnokok Ligája
E-csoport
1. Bayer Leverkusen 5 3 0 2 7 7 9 p
2. Chelsea 5 2 2 1 10 4 8 p
3. Valencia 5 2 2 1 12 4 8 p
4. Genk 5 0 2 3 1 15 2 p

 

 

 

 

 

 

Megyeri Balázs és csapata nagy feladat előtt áll

F-csoport

Olimpiakosz Pireusz - Arsenal 20.45 hatharom-tipp:1
Tv:Digisport Plus
B. Dortmund - O.Marseille 20.45
hatharom-tipp:1
Tv: Digisport
Ebben a négyesben az már biztosan eldőlt, hogy az Arsenal jut tovább az egyenes kiesés szakaszba csoportelsőként, a második helyért azonban még nagy harc várható. Jelen állás szerint az Olympique Marseille áll továbbjutó helyen, de amennyiben döntetlen játszik vagy kikap Dortmundban és az Olimpiakosz legyőzi az Arsenalt, akkor a görög csapat lesz a"győztes". Ha viszont Megyeriék nem verik meg az angolokat, akkor a franciák érhetnek oda a második helyre, feltéve, ha nem kapnak ki legalább két góllal - vagy pontosan 2-0-ra - Dortmundban. A Borussia helyzete igen kilátástalan, Jürgen Klopp együttese csak abban az esetben léphet tovább, ha legalább öt góllal megveri a Marseille-t és eközben az Arsenal pontot szerez az Olimpiakosz vendégeként. Egy újabb magyarért szoríthatunk tehát kedden este, hogy Megyeri Balázsnak és csapatának sikerül-e kiharcolni a továbbjutást az angol sztárcsapat ellen, azt 20.45 perckor kezdődő élő szöveges tudósításunk segítségével figyelemmel kísérheted!

Bajnokok Ligája
F-csoport
1. Arsenal 5 3 2 0 6 3 11 p
2. Marseille 5 2 1 2 4 2 7 p
3. Olimpiakosz Pireusz
5 2 0 3 5 5 6 p
4. Borussia Dortmund 5 1 1 3 4 9 4 p










G-csoport

APOEL - Sahtar Donyeck 20.45 hatharom-tipp:1
Porto - Zenit 20.45
hatharom-tipp:1
A G jelű négyesben a ciprusi meglepetéscsapat, az APOEL Nicosia már az előző körben kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe, így az, hogy mire megy hazai környezetben a már biztos kieső Sahtar Donyeck ellen, gyakorlatilag teljesen mindegy. Persze, ha nyerni tudnának, biztosan csoportelsőként jutnak tovább, ami az egyenes kieséses szakaszra való tekintettel nem elhanyagolható tényező. Ennek a csoportnak az igazi izgalmai Portugáliában várhatóak, ahol a portugál és az orosz bajnok játszik egymással. Az egyenlet igen egyszerű: amelyik csapat megnyeri a találkozót, az továbbjut a csoportból. Ha döntetlennel végződik a kilencven perc, az az oroszoknak kedvez, így a tavalyi Európa Liga-győztes Portónak csakis a győzelem az elfogadható eredmény.

Bajnokok Ligája
G-csoport
1. APOEL Nicosia 5 2 3 0 6 4 9 p
2. Zenit 5 2 2 1 7 5 8 p
3. FC Porto 5 2 1 2 7 7 7 p
4. Sahtar Donyeck 5 0 2 3 4 8 2 p











H-csoport

Barcelona - BATE 20.45
hatharom-tipp:1
Viktória Plzen - Milan 20.45
hatharom-tipp:2
Ugyan a játéknap két legerősebb csapata is ebben a csoportban lép pályára, a H-csoportban már minden kérdés korábban eldőlt. A címvédő Barcelona megnyerte csoportját - négy győzelem mellett egy döntetlen a Guardiola-csapat mérlege - de hazai pályán a BATE Boriszov ellen bizonyosan kiszolgálják majd közönségüket. Mégiscsak Mikulás van. A négyes másik derbijén a Viktoria Plzen fogadja az AC Milant. A találkozónak magyar érdekeltsége is van, ugyanis a mérkőzést Vad István vezeti majd. A pillanatnyi állás szerint az Európa Ligát érő harmadik helyen a cseh csapat végez, hogy ez ne így legyen, ahhoz az szükségeltetik, hogy a fehéroroszok a Camp Nouban fektessék két vállra a katalánokat.

Bajnokok Ligája
H-csoport
1. Barcelona 5 4 1 0 16 4 13 p
2. AC Milan 5 2 2 1 9 6 8 p
3. Viktoria Plzen 5 1 1 3 2 9 4 p
4. BATE Boriszov 5 0 2 3 2 10 2 p