Bajnokok Ligája F-csoport

Hiába az Arsenal elleni győzelem, kiesett az Olimpiakosz

Megyeri Balázzsal a soraiban győzte le 3-1 arányban az Olimpiakosz az Arsenal csapatát, de mivel a Marseille legyőzte a Dortmundot, a görög csapat az Európa Ligában folytathatja tavasszal.

A várakozásoknak megfelelően az Arsenal igen tartalékos összeállításban lépett pályára Pireuszban, ahol az Olimpiakosznak akkor voltak valós továbbjutási esélyei, ha legyőzi az angol csapatot. Ennek megfelelően aktívabban kezdte a mérkőzést a hazai gárda, de az összjátékba renget technikai hiba csúszott. Az első negyedóra végén mégis sikerült vezetéshez jutnia: az algériai Dzsebbur egy kiugratás után okosan oldotta meg a gólhelyzetét (1-0). Az első félóra után újabb gólnak örülhetett a több, mint 30 ezer görög fanatikus: David Fuster használta ki a Fabianski sérülése miatt a pályára kerülő Mannone szerencsétlenkedését (2-0).  

A szünetre megmaradt ez a kétgólos differencia, és mivel a Dortmund is ugyanilyen arányban vezetett az Olimpique Marseille ellen, így ekkor úgy tűnt, simán meg lesz az Olimpiakosz továbbjutása. Ugyan az 54. percben Benajun egy remekül felépített akció után bevette Megyeri kapuját (2-1), a a játék képében nem volt benne az Arsenal feltámadása. A hazaiak sem villogtak túlságosan, de az Arsenal védelme elképesztően sok hibával játszott ezen a meccsen, Mannone több alkalommal is bizonyította, hogy még nem áll készen ilyen feladatok ellátására. A hajrában egy szöglettel felérő szabadrúgás után Modesto bebiztosította a győzelmet a pireusziaknak (3-1) , de az igazi hidegzuhany csak ezután következett...

Bajnokok Ligája
F-csoport
Olimpiakosz Pireusz - Arsenal 3-1 (2-0)
gólszerző: Dzsebbur (16.) Fuster (34.) Modesto (89.) ill. Benajun (54.)
 
Borussia Dortmund - Olimpique Marseille 2-3 (2-1)
gólszerző: Blaszczykowsk (23.) Hummels (32.) ill. Remy (45.) a Ayew (85.) Valbuena (87.)

 

Részletes tudósításunk:










Vége a mérkőzésnek!

Három perc a hosszabbítás!


Vezet a Marseille! Jelen állás szerint a franciák továbbjutók!

89. perc: GÓÓÓLL!!!
Egy szöglettel felérő szabadrúgás után Mellberg robbant be remekül, a svéd fejese azonban még kijött a kapufáról, Modesto azonban jókor volt jó helyen, és az üres kapuba helyezett. (3-1)

A másik találkozón egyenlített a Marseille.

87. perc:
Rosicky okozott veszélyt ismét a görög kapu előterében, Arsavinnak szánt zseniális kiugratása Mellberg becsúszásának hála nem jutott el a címzetthez.

84. perc:
Abdoun ugratta ki remekül Modestót a jobb oldalon, aki miután elment az alapvonalig jó ütemben ívelt középre, de Mirallis fejesét Mannone hárítani tudta.

81. perc:
Mirallas egyéni akciója után alakult ki nagyobb helyzet az Arsenal kapuja előtt, de a belga ahelyett hogy lepasszolta volna a labdát jobb helyzetben lévő társának, végül elönzőzte és az oldalhálóba lőtt.

76. perc: A másik oldalon Mannone szerencsétlenkedett újfent, egy hazagurítás után olyan rosszul ért a labdához, hogy Dzsebbur majdnem szerelni tudta. Végül menteni tudott az olasz hálóőr.

75. perc:
Rosicky és Benajun játszott össze remekül, melynek végén a cseh került komoly ziccerbe, de Megyeri nagyon rafináltan a helyén maradt és így könnyedén védte Rosicky próbálkozását.

72. perc:
Maniatisz próbálkozott 30 méterről, de a "hulló falevél" jócskán elkerülte a kaput. A távolság mindenesetre azt jelzi, hogy a görögöket felbátorította Mannone bizonytalankodása.

Az Olimpiakosz gyakorlatilag csak az Arsenal hibáiból él, de amit ezen az estén az angol védelem - élén a kapussal - művel azt Arséne Wenger nem fogja egyhamar megbocsájtani.


67. perc:
Tomás Rosicky érkezik Coquelin helyére az Arsenalnál.

64. perc
: A második gól szerzője, Fuster helyére Abdoun érkezik a hazaiaknál.

Benajun ezzel a góllal az első olyan izraeli futballista, aki két különböző csapat színeiben is gólt szerzett a legrangosabb európai kupasorozatban.


59. perc:
Mannone újabb bizonytalankodása után Modesto szerzett kis híján ismét gólt.


57. perc: GÓÓÓL!!
A csereként beállt Miquel ívelt be Samah-hoz, akitől a labda pontosan Benajun elé pattan, aki állítgatás nélkül félmagasan Megyeri kapujába bombázott (2-1).

53. perc:
Andre Santos helyett a spanyol Miquel a pályán.

52. perc:
Egymás után két szögletet is elvégezhetnek a görögök, a második Mellberg került nagy helyzetbe, de lövésébe belevetődnek a vendég védők.

51. perc:
Mirallas lódult meg a bal szélen, közel 40 méteres szóló után becselezte magát az angol tizenhatosra, majd lövése a blokkról az oldalhálóban kötött ki.

47. perc:
Andre Santos ápolása miatt áll a játék, a brazil végül hordágyon kell levinni a pályáról.

46. perc:
Újabb elképesztő Arsenal hiba után Modesto került ziccerbe, de életerős lövését Mannone szögletre mentette.

Elkezdődött a második félidő!

A játék színvonala ugyan nem igazán magas, de két súlyos védelmi hibát kihasználva magabiztos előnyre tette szert az Olimpiakosz, aminek köszönhetően 45 perccel a csoportkör befejezése előtt továbbjutó helyen áll.


Vége az első félidőnek!

45+1 perc:
Djourou könnyelműsködött a saját tizenhatosán belül, a labdaszerzés után Maniatisz lőtt, de Mannone ezúttal a helyén volt.

45. perc:
A játékvezető segédje öt perc hosszabbítást mutat.

A Bajnokok Ligája történetében az Olimpiakosz még soha nem vezetett két góllal angol csapat ellen.


42. perc:
Az első gól szerzője fejelt a rövid oldalról veszélyesen egy saro krúgást k övetően, de végül Arsenal-kirúgás következhet.

Eközben a Dortmund is megduplázta az előnyét Hummels büntetője után. Azt a mérkőzést itt követheted nyomon.


35. perc:
Holebas helyén Orbaiz a pályán.



34. perc: GÓÓL!!!
David Fuster megduplázta csapata előnyét. A csereként beálló Mannone a tizenhatos vonalán mentett fejjel, de pont Fuster elé került a labda, aki azonnal kapura lőtt. Az olasz portás komikus mozdulatokat mutatott be, de nem tudta meggátolni, hogy a labda a hálóban kössön ki (2-0).

31. perc: Oxlade húzott el a jobb oldalon, remekül adott középre, de Benajun kapáslövése a kapu mellé szállt.

29. perc: 
Holebas részesül sárgalapos figyelmeztetésben Coquelin felrúgásáért.

Eközben megszerezte a vezetést a Borussia Dortmund, a továbbjutás szempontjából nem történt ezzel változás.


25. perc:
Fabianski megsérül, Vito Mannone jön be a helyére. Idén az olasz kapus még nem kapott lehetőséget a BL-ben, sem a bajnokságban.

22. perc:
Vermaelen nagyon röviden passzolt haza Fabianskinak, aki csak becsúszva tudott menteni,  Mirallas 30 méterről azonnal az üres kapura lőtt, centiket tévedett csak.

21. perc:
Arsavin került lövőhelyzetbe, de az orosz támadó csúnyán eltörte a labdát, Megyeri kirúgást végezhetett el.

A legutóbbi BL-meccsen, mikor az algériai betalált, a görögök 3-1-re legyőzték a Dortmundot.

Mivel Dortmundban 0-0-ra állnak a csapatok, jelen állás szerint az Olimpiakosz jut tovább a csoportból.




16. perc: GÓÓL!
Némi szerencsével ugyan, de Dzsebburhoz került a labda, aki miután okosan elhúzta azt Fabianski mellett, az üres kapuba passzolt. (1-0)

14. perc:
Frimpong ugratta ki Samakot, de a támadó lövését leblokkolták a védők, a visszaszerzett labdát Frimpong vágta fölé.

13. perc:
Arsavin tette ki a szélen felfutó Santoshoz a labdát, de a brazil centerezéséről Samah lecsúszott a hosszú oldalon.

10. perc:
Mirallas húzott el a bal oldalon, de beadása nem jutott el a címzetthez.

8. perc:
Megyeri-bravúr! Mellberg elcsúszása után Arsavin került óriási helyzetbe, de a magyar kapus lábbal nagyot mentett.

Egyelőre sok pontatlanság van a csapatok játékában.

4. perc:
Djourou mellett mentek el a baloldalon, de Squillaci besegített csapattársának. Papadopulosz sárga lapot érően szabálytalankodik.

1. perc: Máris veszélyeztetnek a hazaiak, Dzsebbur nem sokkal maradt le egy középre tett labdáról.

Mallenco sípszavára az Olimpiakosz kezdte a találkozót.

20:43 - Közel 32 ezren vannak a Jorgosz Karaiszkakisz Stadionban.

20: 40 - Amennyiben döntetlent játszik vagy kikap Dortmundban az OM és az Olimpiakosz legyőzi az Arsenalt, akkor a görög csapat lesz a "győztes". Ha viszont Megyeriék nem verik meg az angolokat, akkor a franciák érhetnek oda a második helyre, feltéve, ha nem kapnak ki legalább két góllal - vagy pontosan 2-0-ra - Dortmundban.

20:37 - Az F-csoport jelen állása szerint a biztos csoportelső Arsenal mögött az Olimpique Marseille áll továbbjutó helyen. A franciák ma este a Borussia Dortmundnál vendégeskednek.

Bajnokok Ligája F-csoport
Olimpiakosz - Arsenal 3-1 (2-0)
Pireusz, Vezeti: Undiano Mallenco (spanyol)
Olimpiakosz: Megyeri – Toroszidisz, Mellberg, A. Papadopulosz, Marcano – David Fuster, Maniatisz, Modesto – Mirallas, Holebas – Dzsebbur. Vezetőedző: Ernesto Valverde
Arsenal: Fabianski – Frimpong, Squillaci, Vermaelen, A. Santos – Coquelin, Djourou, Benajun – Arsavin, Samah, Oxlade-Chamberlain. Menedzser: Arsene Wenger
gól: Dzsebbur (16.) Fuster (34.) Modesto (89.) ill. Banejun (57.)