Tenisz

Babos Tímea idén óriásit lépett előre, jövőre 100-ban lehet

Amennyiben a megfelelő ütemben fejlődik, a magyar teniszezőnek 2012 elején esélye van bekerülni a legjobb 100-ba a világranglistán.

Babos Tímei előrléphet - Fotó:mtsztenisz.hu

Az évet a 329.-ről kezdte, jelenleg a 140. helyen áll a világranglistán Babos Tímea, igaz, a következő időszakban pontokat veszít, így a 150. hely környékére kerül.

„A kívülállók számára valóban ez az egyik legfontosabb értékmérő, valójában számunkra az volt a fontos, hogy Timi technikai tudásban, fizikai felkészültségben fejlődjön, s még szélesebb legyen a taktikai repertoárja. Ha ezt nézzük, akkor is kijelenthető, hogy ebben eredményes volt, s ez tükröződik a világranglistás helyezésében is. Összességében elégedett vagyok, de ha azt veszem alapul, hogy az év első fele ilyen-olyan okok miatt nem egészen úgy sikerült, ahogyan reméltük, akkor azért azt is mondhatnám, maradt még Timiben néhány helyezés" – mondta Babos Csaba edzője és egyben édesapja.

Ha Babos Tímea át tudja menteni az idei év második felében mutatott teljesítményét 2012 elejére, akár már az első negyedévben jelentősen javíthat eredményén.

„Január másodikán Kínában egy ötvenezer dolláros versenyen kezdi az évet Timi, majd az Australian Open selejtezőjére készülünk. Itt akár kiemelt is lehet. Annyit azért még hozzátennék, korosztályából talán ha hárman előzik meg a világranglistán Timit, így nyugodt szívvel kijelenthető, hogy továbbra is a világ élvonalában van. Nyilván innen már nem lehet tízesével vagy húszasával ugrálni előre, de a folyamatos munkának és fejlődésnek eredménye lesz, az biztos" - jegyezte meg Babos Csaba. - Ezen a szinten akár már pozitív is lehet a mérleg, de ez egyelőre még nincs így, mert Timi mellett olyan stáb dolgozik, mely jelentős összegbe kerül, hiszen többek között edző, pszichológus, táplálkozási szakember is segít abban, hogy minden téren előbbre lépjen."