Átigazolás

Arsene Wenger lecsapna Neymarra

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere elismerte, ha meglesz a felhasználható pénzügyi keret, megpróbálja leszerződtetni csapatába a brazil Santos szenzációs képességekkel bíró játékosát, Neymart.

A brazil Santos 19 éves válogatott játékosa, Neymar
A 19 esztendős, a brazil válogatottban állandó kezdőjátékosként szerepet kapó sztárra a jövő egyik legnagyobb tehetségeként tekint a futballvilág az elmúlt tizennyolc hónapban.

A nyári átigazolási időszakban úgy tűnt, a Real Madrid csapatának a Chelsea és a Barcelona ajánlatait is visszaverve sikerül megszerezni Neymar aláírását a felkínált szerződésre, ám jelenlegi klubja, a brazil élvonalban szereplő Santos meggyőzte őt a szülőföldjén való maradást illetően. A brazil zseni novemberben alá is írta a Libertadores Kupa címvédőjéhez 2014-ig, a Brazíliában rendezendő világbajnokság végéig szóló szerződését.

Wenger megérti a fokozott érdeklődést a sztárjátékos körül, azonban tisztában van azzal, hogy Neymar még csak a brazil bajnokságban bizonyított, ami nem hasonlítható a Premier League-hez.

"Ha már ma megkapnám az átigazolásra szánt összeget, azonnal Neymart venném célpontba" - nyilatkozta a vezetőedző a The Sun című angol lapnak. "Nem lehet azt mondani, hogy Neymar már egy Pelé szintű játékos, aki tizenhét évesen már vb-t nyert a válogatottal, ám komoly esélye van, hogy a jövőben a legjobb támadójátékosok közé nője ki magát. De hozzá kell tennem, jelenleg hatalmas különbség van a brazil valamint az angol futballbajnokság között."