Bundabotrány

Aczél a diósgyőri fizetéséről mondott le a válogatott 200 ezer forintjáért

Aczél Tamás, a Haladás vezetőedzőjének testvére szerint öccse elfogása nem megelőzés, hanem megfélemlítés és befolyásolás volt.

Aczél Zoltán mellet kiállt testvére - Fotó: boon.hu

Aczél Zoltán öccse, Aczél Tamás kiöntötte a lelkét a Haladás hivatalos fórumán. Az előzetes letartóztatásban ülő szakember testvére egy öccsét pocskondiázó embernek válaszolt indulatosan.

"..A REAC kiesésekor nem Aczél volt az edző! Érted? Diósgyőrben leváltották, Tornyi megerősített kerettel ejtette ki a csapatot, érted? Siófokot totál kieső helyzetben vette át,tehát nem sikerült neki bent tartani. Érted? Akkor, most kérdezem, kit ejtett ki Aczél Zoltán? A véleményem: senkit! Szerinted? Lehet, inkább csak egy balek volt, nem? Ki az a hülye, aki ezek után elmegy egy kieső Haladáshoz? Egy üzletember? Üzleti oldalról kötekedik ez a „csaló” Béláékkal, hogy játékost vegyenek, ahelyett, hogy benyalva fiatalítana és rohanna három éves szerződést aláírni a Hali edzők történetében lévő legnagyobb fizetésért? Öcsém lehet majd megöl a beírásomért, de ezt már nem bírom tovább! Öcsém pénze nem változott, érted? A kieső helyen lévő csapatot bent tartotta? Ebben semmi érdeme? Ítélkezhetsz Te a múltja miatt, ami ma még nem tisztázódott? Bele gondoltál a mi helyzetünkbe? 15 éves fia nem járhat iskolába, mert a gyerekek fele gyalázza?"

Aczél Tamás kitért arra is, hogy az egykori REAC-edzőt sosem a pénz motiválta.

"Szerinted egy ilyen szubjektív sportban, hány edző utálta meg azért, mert a válogatotthoz került? Kistelekiről Ő nem tudta, hogy MSZP, vagy jobbik, vagy Fidesz, mert Aczél Zoltán nem képzett a politikában. Érted? A diósgyőri fizetéséről mondott le, a válogatottnál lévő pénzért, ami nem érte el a kétszázezer forintot. Érted? Szakmai sikerekért él és élt ez az ember egész életében, érted? A foci az anyja, az apja, a testvére, a gyereke? Érted?

Aczél Zoltán testvére továbbra is kitart a Haladás vezetőedzője mellett, és büszke arra, amit öccse elért.

"Láttad, amikor bilincsbe verik, mint egy kutyát és hordozzák a stadionba ide-oda? Pakolják szét a kocsiját, hátha berejtette valahová a 2009-ben kapott lóvét? Meg fegyvereket is, gondolom! Felvezető autó, nagy, húszmilliós dzsip, meg fehér kocsik, több, hisz várható volt, a maffia a Pestre vezető úton kiszabadítja a górét. ...Aki eddig nem ismerte, mert nem nézi a focit, az ma megismerte-- csaló, bűnözőként tartja számon. Ez nem megelőzés, ez megfélemlítés és befolyásolás-szerintem. Aki sitten van, az bevállalja azt is, amit el sem követett, csak nehogy egy kanos fenék imádóval kerüljön egy cellába. BÜSZKE VAGYOK RÁ! Büszke vagyok arra, hogy nézhettem a szombathelyi meccseket, hogy megismerhettem Halmosit, Apukáját, Tóth Petiéket, Korót, Kokót,és ezt Neki köszönhetem! Bilincsben, megalázva, megszégyenítve is Ő nekem az egyik legtehetségesebb edző a magyar fociban!!! Büszke vagyok rá, hogy bent van a börtönben és nem otthon-- cserébe azért-- hogy valakit aljas módon megvádoljon. Kérem a Jó Istent, ölelje át azok szeretete ott a cellában, akik hisznek benne , erősítse Őt az „előre ítélkezők” butasága!"