Bajnokok Ligája

A Zenit kibekkelte a továbbjutást, az APOEL nem veretlen, de csoportelső

Hiába volt végig óriási fölényben a Porto, egyetlen gólt sem tudott szerezni a Zenit ellen, és így mögötte is maradt a Bajnokok Ligája G csoportjában. Az APOEL így Sahtar elleni vereségével is megnyerte a kvartettet.

A Zenit játékosai örülnek a továbbjutásnak a Porto ellen a Bajnokok Ligája G csoportjában 2011 decemberében.

Vagy a Zenit érkezett a számára továbbjutást érő egy pontért Portóba, vagy a hazai együttes volt mezőnyben annyival jobb ezen a találkozón, hogy a vendégeknek momentumuk sem nagyon volt. Hulk sorra alakította ki a helyzeteit az első félidőben, de Malafejev és előtte a belső védők is mindig a helyükön voltak, az utolsó pillanatban rendre odaértek, így a bivalyerős csatár nem tudott a kapuba találni.

A második félidőben sem változott a meccs képe, de Luciano Spalletti csapata végig tartotta magát, egyetlen gólt sem kapott, így a 0-0-val maga mögött tartotta riválisát, és az egyenes kieséses szakaszba jutott.

A másik meccsen a már továbbjutott APOEL elveszítette veretlenségét, miután a második félidőben két gólt is kaptak hazai pályán a csoport utolsó helyén végzett Sahtartól. A 0-2 is a ciprusiak csoportgyőzelmét jelenti azonban a másik meccs döntetlenjével, a második helyen a Zenit, a harmadik, Európa Ligát érőn pedig a Porto végzett.

Bajnokok Ligája
G csoport
Porto-Zenit 0-0
APOEL-Sahtar Donyeck 0-2 (0-0)
gólszerzők: Adriano (62.), Seleznyov (78.)
Bajnokok Ligája
A G csoport végeredménye
M GY D V RG KG P
1. APOEL Nicosia 6 2 3 1 6 6 9
2. Zenit 6 2 3 1 7 5 9
3. FC Porto 6 2 2 2 7 7 8
4. Sahtar Donyeck 6 1 2 3 6 8 5