Topbajnokságok

Pályán a Liverpool, a Lazio és a Sevilla is

Három mérkőzés maradt a topbajnokságból a hétfői napra: a Fulham a Liverpoolt látja vendégül, a Lazio a Novara ellen zárkózna az élmezőnyhöz, míg a Sevilla a Barcelona-verő Getafe ellen lépne fel a negyedik helyre.

Fulham-Liverpool 21:00
Tv: Digi Sport
Hathárom-tipp: 2

A Fulham pocsék, míg a Liverpool ha nem is kirobbanó, de remek formában várja a forduló zárómérkőzését. A hazaiak három kör óta nyeretlenek, de az egész szezonban is mindössze két győzelmük van a bajnokságban, míg a Pool szeptember közepe óta veretlen, és az maradt az például az MU-val és a Cityvel szemben is, míg a Chelsea-t két héten belül kétszer is elverte (a bajnokságban majd a Ligakupában). A Fulham hét közben a Twente otthonában is alulmaradt az Európa Ligában, veszélybe sodorva továbbjutását.

Tavaly oda-vissza a Vörösök nyerték a párharcot, a Craven Cottage-en 5-2-re, Maxi Rodríguez mesterhármast jegyzett azon a találkozón. A Fulham norvég balbekkje, John Arne Riise korábban hét évig volt a Liverpool játékosa, egy hároméves római kitérőt követően most először fog volt csapata ellen futballozni. Az eddig 38 összecsapásból mindössze hetet nyert meg a Fulham, 11-szer ikszeltek a felek, a Vörösök húszszor győztek.

Lazio-Novara 20:45
Tv: Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1
Hétfő este Rómában rendezik a Serie A 14. fordulójának zárómeccsét. A Stadio Olimpicóban a Lazio együttese az újonc Novarát fogadja. Edy Reja, a három tétmérkőzés óta nyeretlen Lazio edzője szerint a kilencven percen át tartó koncentráció lehet a hazai győzelem kulcsa.

"Vissza kell szerezni azt a lendületet ami pár héttel korábban jellemezte a csaptomat. A Novara, bár helyezése nem ezt mutatja, nagyon masszív együttes, és egyre jobban teljesít az elmúlt időszakot nézve. Csak akkor lehetünk eredményesek ha a korábban már látott dinamikus játékunkat hozzuk, és a találkozó folyamán végig figyelni fogunk. Nagyon kellene egy új lendületet adó győzelem" - nyilatkozta a Corriere dello Sportnak az Európa Ligában gyengén teljesítő Lazio vezetőedzője.

A rómaiak csütörtökön 0-0-ás döntetlent játszottak a román Vaslui otthonában, így biztosan lemondhatnak a csoportelsőségről. A továbbjutásra viszont még lehet esélye az öt meccsen 6 pontot gyűjtő Laziónak.

Az Európa Ligával ellentétben a bajnokságban jobban megy Reja csapatának, igaz a Lazio a legutóbbi két fordulóban nem nyert. A 13. körben a Juventustól kapott ki hazai pályán, egészen jó játékkal. A hétfő esti rivális csak 18. a tabellán, viszont egyértelműen javuló formát mutat. Az előző fordulóban hátrányból fordítva nyert a Parma ellen, hétközben pedig a Catania otthonában jutott tovább az Olasz Kupában. A két klub 1955 áprilisa óta nem találkozott az első osztályban, hisz az előző szezon végén a Novara 55 év után jutott fel újra a Serie A-ba.

Lazio-Novara
a várható kezdőcsapatok
LAZIO: Marchetti - Konko, Diakité, Stankevicius, Radu - González, Ledesma, Lulic, Hernanes - Klose, Cissé
NOVARA: Ujkani - Morganella, Centurioni, Ludi, Garcia - Porcari, Radovanovic, Rigoni, Mazzarani - Granoche, Rubino

 

 





Sevilla a Getafe ellen lép pályára

Sevilla - Getafe 21:00
Tv: Sport1
hatharom-tipp:1
Egy mérkőzés maradt hétfőre a spanyol labdarúgó-bajnokságból is, 21 órától a Sevilla látja vendégül a Getafe együttesét. Az andalúzok 21 pontjukkal jelenleg a 6. helyen állnak, míg a madridiak 13 egységgel mindössze a 16. helyet birtokolják. Persze önbizalom terén nem állhatnak csehül a Getafénál, hiszen múlt hétvégén a Barcelona legyőzésével világraszóló diadalt arattak. A sorsolás mindenesetre nem túl kedvező a számukra, hiszen ezúttal egy újabb nagycsapatot sodort útjukba az élet. Ha Andalúziából is sikerülne ponttal esetleg pontokkal távozniuk az már kész csoda lenne, annak ellenére, hogy Jesus Navasék legutóbbi két hazai meccsüket elveszítették. A statisztikát böngészve ugyancsak a madridiaknak áll(hat) a zászló, a tavalyi évadban 3-1-es győzelmet arattak a Pizjúan-stadionban, sőt az azt megelőző négy andalúziai bajnokijukat is a Getafe nyerte meg. De egyszer minden sorozat megszakad, jó eséllyel a Sevilla Getafe-fóbiája hétfő este fog...