Férfi kosárlabda

Hanga Ádám tíz pontot dobott a Valladolid ellen, csapata öt győzelemnél jár

  • MTI

Hanga Ádám csapata, a Manresa győzött a Valladolid ellen a spanyol kosárlabda-bajnokság vasárnapi játéknapján; a magyar légiós tíz pontot szerzett a mérkőzésen.

A liga hivatalos honlapja szerint a magyar válogatott védője 18 percet játszott a 80-75-re megnyert találkozón, s pontjai mellett öt lepattanót is szedett.

"Az utóbbi három fordulóban nem sok okunk volt az örömre, bár az is hozzá tartozik, hogy olyan csapatok ellen játszottunk, mint a Valencia vagy a Zaragoza, amelyek remek gárdák, fantasztikus játékosokkal - nyilatkozta a Távirati Irodának Hanga. - Tudtuk, hogy a mostani ellenfelünk, a Valladolid szívós, kemény kosárlabdát játszik. A tabella végén van ugyan, de ez itt nem jelent semmit, hiszen mi is kis csapatnak számítunk a ligában. Jól ment a játék mindenkinek, egyre jobban érzem magam a pályán én is. Érzem, hogy edzőm bízik bennem, és ez nagyon fontos. Jövő héten az Alicante, a szezon meglepetéscsapata  érkezik hozzánk, amely szorosan tapad a nagyokra. Azon leszünk, hogy megnehezítsük a dolgát, meg akarjuk lepni! Az év utolsó két meccsét a liga két legismertebb csapata a Real Madrid és Barcelona ellen fogjuk játszani."

Hangáék tíz forduló után 5/5-ös győzelem/vereség mutatóval a 18 csapatos bajnokság kilencedik helyén állnak.