Curling

Az olimpiai ezüstérmes ellen győzött a magyar válogatott

  • VNA

A Nagy György vezette magyar férfi curling válogatott vasárnap 8-6-ra legyőzte Finnországot a Moszkvában zajló Európa-bajnokság „B”-csoportjában.

Szombaton az orosz fővárosban vette kezdetét az idei curling Európa-bajnokság, ahol a magyar csapatok a „B”-csoportban feljutási esélyekkel kezdték meg a küzdelmeket. A férfiak (Nagy György, Hall Krisztián, Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, tartalék:Kiss Zsolt) eddig remekül szerepelnek, hiszen négy mérkőzést nyerve vezetik a mezőnyt. A fehéroroszok (7-3) szombati és a litvánok (8-3) vasárnapi legyőzése papírformának tekinthető, az eddig veretlen házigazda oroszok elleni hétfő délelőtti siker (8-4) azonban mindenképpen nagy siker. Ennél is nagyobbat szólt azonban a finnek elleni vasárnapi találkozó, amelyet a torinói olimpián ezüstérmet szerző Markku Uusipaavalniemi csapata volt az ellenfél. A magyar csapat a negyedik end 3-0-s megnyerésével alapozták meg a 8-6-os sikert, amely azt jelenti, hogy a „B”-csoportban már csak íz írek veretlenek a mieink mellett.

A magyar curling válogatott jól szerepel a moszkvai Eb-n
Hasonlóan jól szerepel a szintén „B”-csoportos magyar női curling válogatott (Szekeres Ildikó, Béres Alexandra, Patonai Ágnes, Ádám Boglárka, tartalék:Pathy-Dencső Blanka), amely a hétfő délelőtti spanyolok elleni 8-2-es sikerrel immáron 4-1-es győzelem/vereség mutatóval áll. A magyar hölgyek az utóbbi években rendre egy-egy találkozóra voltak csupán a feljutástól és könnyen lehet, hogy idén is egyetlen találkozón múlik majd az, hogy jövőre egy osztállyal feljebb játszhat-e a nemzeti válogatott. A csoportkör szerdán fejeződik majd be a curling Eb-n, ezt követően pedig a rájátszás következik, reményeink szerint mindkét nem esetében magyar szereplőkkel.