Bayer Leverkusen

Adler sérülése romlott, a Gyógyszergyáriak nem hosszabbítanak vele

A Bayer Leverkusen szezon előtt megsérült válogatott kapusa, René Adler négy hétig újra nem vehet részt edzéseken, és valószínűnek tűnik, hogy a klub nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését.

Adler még július elején sérült meg egy felkészülési mérkőzésen, és meg is kellett műteni. Helyettese, a 19 éves Bernd Leno azóta stabilizálta a saját helyét a kezdőcsapatban, az ő szerződését meg is hosszabbították, míg egyre valószínűbb, hogy Adlernek mennie kell majd a szezon végén.

Az is csak ennek az esélyét növeli, hogy Wolfgang Holzhauser ügyvezető szerint a kapus újra megsérült: "Fájdalmat érez a térdében, úgy tűnik, négy hétig megint nem edzhet" - mondta a klubvezető.

Robin Dutt vezetőedző elmondta, hogy bízik abban, hogy a kapus minél hamarabb túl lesz a sérülésen, Rudi Völler, a Gyógyszergyáriak sportigazgatója pedig megerősítette, hogy a szerződéshosszabbítás mostanában nem kerülhet szóba: "Szívesen hosszabbítottunk volna Renével, de erre most nincs lehetőség."

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy bízik abban, hogy nem törik meg Adler karrierje: "Először is azt remélem, hogy a lehető leggyorsabban felépül, edzésbe áll, és helyreáll az önbizalma. A legjobb kapusaink közé tartozik."