La Liga

A Sevilla szervezetten játszva győzte le a Getafét

3-0-s győzelmet aratott a Sevilla a Primera División 15. fordulójának hétfő esti mérkőzésén hazai pályán a Getafe ellen.

A játékvezető valószínűleg alaposan hozzájárult a Sevilla győzelméhez, hiszen az ötödik percben büntetőt kellett volna ítélnie a Getafe javára, amikor Spahic előbb egyértelműen kezezett, majd megfordult, és egyértelműen felrúgta a vendégek csatárát a tizenhatoson belül. A tizenegyes(ek) azonban elmaradt(ak), így a vezetést az andalúzok szerezhették meg a 33. percben, amikor Fazio szépen fejelt Rakitic szöglete után a bal felső sarokba. (1-0)

A Sevilla játékosai örülnek góljuknak a Granada elleni Primera División-mérkőzésen 2011-ben

A madridiak nem sokat tudtak támadásban felmutatni, így a hazai együttes könnyedén őrizte vezetését, majd az 50. percben növelni is tudta az előnyét: Manu egy égbe fejelt labdát vett le a büntetőterület bal oldalán, hátrafelé fordult vele, majd két lépés után kitekeredve lőtte ki a hosszú alsót. (2-0)

Kicsivel később a szélső duplázhatott volna, de ezúttal a kivetődő kapust találta el. A 73. minutumban Kanouté könnyedén ment át a védelmen, de Moya megint védeni tudott.

Ekkor már egymás után alakították ki a helyzeteket a sevillaiak, de az újabb gól csak a hosszabbításban született meg. Kanouté pontosan a tizenhatos vonalán kapott labdát, kapu felé fordult, és annak a bal oldalába helyezte a játékszert. (3-0)

A Sevilla ezzel a győzelemmel az ötödik helyre kapaszkodott, a Getafe pedig a 16. pozícióban ragadt.

Primera División
15. forduló
Sevilla-Getafe 3-0 (1-0)
gólszerzők: Fazio (33.), Manu (50.), Kanouté (90+2.)