Biatlon

Martin Fourcade üldözött a legjobban

  • VNA

Martin Fourcade sikerével ért véget a férfiak számára az östersundi biatlon hétvége, a francia azt üldözéses versenyben bizonyult a legjobbnak.

Martin Fourcade nyerte meg az östersundi üldözéses versenytA pénteki sprint verseny végeredménye alapján indult útjára vasárnap a férfiak 12,5 kilométeres üldözéses versenye, amelyben a svéd Carl Johan Bergman indulhatott elsőként. Mögötte azonban többen is kicsiny hátránnyal indulhattak el, az első lövészet után pedig már többen meg is előzték őt. A „tettesek” között volt a norvég Emil Hegle Svendsen illetve a szerdai nyitányon győztes Martin Fourcade is. A francia versenyző aztán nem csak itt, de a további három lövészet alkalmával is hibátlan maradt, ami remek sífutó tudásával karöltve az újabb - immáron idei második - Világkupa sikerét eredményezte számára.

Érdekesség, hogy Fourcade volt a hatvanfős mezőnyben az egyetlen (!), aki hibátlanul tudott lőni az egész versenyen. „Meglehetősen lassan lőttem most, ez volt a legfontosabb. Nem vagyok meglepve az eredményen, hiszen most harmadszor tudtam egy versenyen mind a húsz korongot lelőni. Mindez a kemény munka eredménye, amit a nyáron végeztünk el” - mondta Fourcade a futam után.

Svendsennek ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel, az olimpiai és világbajnok norvég ugyanis a harmadik és a negyedik lövészetnél is hibázott. A harmadik hely a cseh Jaroslav Soukupé lett, aki húsz korongból csupán egyet hagyott fent, így a biatlon elitben töltött tíz éves pályafutása során először állhatott fel a dobogóra a Világkupa sorozatban. Soukup a futam után elismerte, hogy azt hitte, hogy a Svendsen ellen elveszített sprint után csak a negyedik helyen zárt végül, de öt perccel a befutó után megtudta, hogy mégis érmes helyen ért célba. Az élről rajtoló Bergmann az utolsó lövészeténél hármat hibázott, így végül csak az ötödik helyen zárta a futamot.

Biatlon Világkupa - Östersund (SWE)
Férfi üldözéses verseny - 12,5 km
Név Időeredmény lövőhiba
1. Martin Fourcade (francia) 32:56,0 0
2. Emil Hegle Svendsen (norvég) +25,5 mp 2
3. Jaroslav Soukup (cseh) +26,9 mp 1
4. Tarjei Boe (norvég) +52,0 mp 3
5. Carl Johan Bergman (svéd) +52,5 mp 4
6. Andreas Birnbacher (német) +1:05,4 mp 3