EBEL

Kétszer állt fel hátrányból és nyert Grazban a Sapa Fehérvár

A Sapa Fehérvár AV19 csapata újabb győzelmet aratott az EBEL-ben, ezúttal a Graz99ers otthonában.

Fantasztikus győzelmet aratott a Sapa - Fotó:albavolanhockey.hu

Kevin Primeau továbbra is kénytelen volt nélkülözni a DaCosta, Johansson, Nagy Gergő triót, de ezzel együtt is a jó sorozat folytatásáért utazott a gárda Ausztriába.
 
Az albavolanhockey.hu beszámolója szerint a mérkőzésen mindössze 46 másodperc telt el és máris hátrányba kerültünk. A 99-esek szurkolói már elkönyvelték, hogy előnnyel vonulhatnak pihenőre, de a 20. percben Palkovics egy szép egyéni akció nyomán egyenlített.
 
A Sapa egészen a 26. percig bírták a nyomást, ekkor Woger forintos passza találta ziccerben Harandot, aki nem is hibázott. Jóformán még meg sem ünnepelhették az újabb vezető gólt a graziak, mikor újra a Cloutier hálójában táncolt a korong. Ryan passzolt Tokajihoz, a csapatkapitány pedig egalizált.

A harmadik harmadra feljavult a Sapa játéka, aminek meg is lett az eredménye. A 44. percben Vas Marci ugrott ki és biztosan helyezett a Weinhandl-t helyettesítő Cloutier hálójába. Már csak kevesebb, mint egy perc volt hátra, amikor Cloutier is lekorcsolyázott és ezt kihasználták az Ördögök. Palkovics szerzett korongot, majd Mihályhoz passzolt, ő Ryant indította, akinek nem okozott nehézséget az üres kapu bevétele. Az első harmad után játékban feljavuló Sapa Fehérvár így megérdemelt diadalt aratott a 99esek otthonában.