Nyilatkozat

Ha United-szurkoló lennék, aggódnék a csapatért - Ruud Gullit

A korábbi kiváló holland futballista szerint a Vörös Ördögöknél nagyon hiányoznak az olyan játékosok, mint Edwin van der Saar vagy éppen Paul Scholes.

A korábbi Chelsea-edző kritikával illette a Manchester Unitedet -
A korábban Angliában, a Chelsea és a Newcastle United élén is dolgozó Gullit úgy gondolja, hogy a Manchester United játéka túlzottan függ Wayne Rooney teljesítményétől, és nagy hibának tartja, hogy a nyáron nem igazolták le Wesley Sneijdert.

"Paul Scholes nélkül nincs igazi klasszis irányítója a Manchester Unitednek, ezért nem tudom felfogni, hogy miért nem tettek meg mindent Wesley Sneijder szerződtetéséért idén nyáron" - mondta a Milan egykori legendája a Sunday Mirrornak.

"Láttam játszani a Unitedet legutóbb a Benfica ellen, és bizony nagyon szenvedtek, mert az ellenfélnek volt bátorsága támadófutballt játszani az Old Traffordon. A Benfica rámutatott a Manchester védekezésének gyengeségeire."

Gullit szerint a sok sérülés is hátráltatja Sir Alex Fergusonékat, de emellett úgy érzi, hogy Rio Ferdinand már nem képes olyan magas szinten ellátni a feladatát, mint tette azt az elmúlt években.

"Ha United-szurkoló lennék, aggódnék a csapatért" - zárta gondolatmenetét az Európa-bajnok holland.