Bundesliga

A Schalke otthon tartotta a három pontot az újonc ellen

A gelsenkircheni együttes 3-1-es győzelmével hazai pályán tartotta a három pontot az Augsburg ellen a forduló zárómérkőzésén.

A Schalke magabiztosan nyert otthon - Fotó:kicker.de

A Bundesliga 15. fordulójának zárómérkőzésén természetesen a hazai környezetben játszó Schalke 04 volt az esélyes az újonc Augsburg ellen. A hazaiak voltak fölényben az első percekben, de ez akkor még helyzetekben nem mutatkozott meg. Negyedóra elteltével aztán megszerezte a vezetést a Schalke, Fuchs adott be a bal oldalról, Pukki lövése nem volt pontos, Huntelaar azonban belesarkazott a labda pedig a kapuban kötött ki (1-0). A 25. percben a holland gólvágó duplázhatott volna, de perdítése alig ment a kapu mellé. Az első játékrész hátralévő részében többnyire mezőnyjáték folyt, a Schalke nem akart, az Augsburg nem tudott támadni.

A fordulás után azonban meglett a kényelmeskedés ára: a Schalke védelme labdát veszett, Brinkmann lőtt kapura, de rosszul, Mölders azonban átvette a lövést és 8 méterről a kapuba helyezett (1-1).
A Schalke ezt követően természetesen rákapcsolt: Holtby majd Pukki is ígéretes helyzetben nem választott jó megoldást az augsburgi kapu előtt. A 66. percben beérett a hazai fölény: Fuchs vezette a labdát a bal szélen, majd gondolt egyet és ballal kapura lőtt, a labda pedig elment Amsif alatt (2-1). A 77. percben egyenlíthetett volna az újonc: Fuchs nagy hibája után Mölders elé került a labda, aki jobbról az égbe vágta a labdát. A 84. percben végleg eldőlt a meccs: egy szöglet után Raúl közelről fejelt a kapuba, Verhaegh már csak a gólvonalon túl tudott menteni (3-1). Ezzel a Schalke 3-1-re nyert hazai pályán, és tartja az éllovasok tempóját a Bundesligában.

Német bajnokság
15. forduló
Schalke 04-Augsburg 3-1
Gólszerző: Huntelaar (16.), Fuchs (66.), Raúl (84.) ill. Mölders (47.)