Bundesliga

A Schalke és a Hamburg is odahaza diadalmaskodna

Két mérkőzést rendeznek vasárnap a Bundesliga 15. fordulójában, de nagy meglepetés lenne, ha nem hazai győzelmekkel érne véget a két találkozó.

Hamburger SV-1. FC Nürnberg 15:30 TV: (Eurosport 2)
hathárom-tipp: 1
Akár kieséséi rangadónak is minősülhet a HSV és a Nürnberg vasárnap délutáni összecsapása. A múlt fordulóban ugyan a vendégek 1-0-ra tudtak nyerni a Kaisereslautern ellen, de még mindig a veszélyeztetett csapatok között vannak. A HSV számít hazai pályán a találkozó esélyesének, amely Thorsten Fink érkezése óta javuló formát mutat.

Ő egy fiatal, sikeréhes edző – jellemezte trénerét a csapat védője, Marcell Jansen. – Pozitív típus, mindig nyerni akar. Önbizalmat adott nekünk, világos elképzelései vannak arról, milyen játékot akar látni. Játékosként a Bayern Münchennel a Bajnokok Ligájában szerepelt, ezért felnézek rá, sokat tanulok tőle. A karizmája visszahozta a bizalmat és a lazaságot a csapatba

A több poszton is bevethető német válogatott játékos beszélt a Nürnberg elleni találkozóról is.

A Nürnberg a Schalke elleni nagy vereség után megmutatta a Kaisereslautern ellen, hogy képes sikeresen futballozni.A Bundesligában nincs könnyű mérkőzés, mert a csapatok közel állnak egymáshoz technikailag. Ezt bizonyította be a Mainz a Bayern München ellen. Óvatosnak kell lennünk, így tarthatjuk otthon a pontokat.”

 
FC Schalke 04-FC Augsburg 17:30
TV: (Eurosport 2)
hathárom-tipp: 1
Szintén a hazai együttes számít esélyesnek a vasárnapi másik találkozón, amelyen a Schalke 04 az újonc Augsburgot fogadja. Hubb Stevens azonban óva int az elbizakodottságtól.

A Bundesligában bárki megverhet bárkit – kezdte a gelsenkircheni szakember. – Az Augsburg jó csapat, amely egységes és veszélyes ellentámadásaik vannak. Az ellenfél trénere, Jos Luhukay régi barátom, természetesen folyamatosan követtem a pályáját. Sokmindent elért Augsburgban, további sikereket kívánok neki, de nem a Veltins-Arénában.”

Jos Luhukay szerint hiába a Schalke 04 az ellenfelük, csak magukkal szabad foglalkozniuk.

Magas színvonalú játékra lesz szükségünk a Schalke ellen. Magunkra kell figyelnünk, ahogy az elmúlt időkben tettük. Megpróbálunk végre a saját elképzeléseink szerint játszani, és „valamit” elhozni a Schalke otthonából, leginkább a három pontot. Legutóbb a Stuttgart ellen idegenben remek teljesítmény nyújtottunk, a Schalke ellen is ki kell bírnunk a nyomást” – vélekedett az augsburgi edző.