Bundesliga

A Nürnberg nem jelentett gondot az egyre jobb formába lendülő HSV-nek

A HSV hazai pályán magabiztosan 2-0-ra győzte le a Nürnberg csapatát, ezzel Thorsten Fink csapata már a 11. a tabellán.

Jansen lőtte a második gólt - Fotó: AFP

Bár a HSV számított a találkozó esélyesének, a Nürnbergnek voltak az első játékrészben nagyobb helyzetei a Bundesliga 15. fordulójában rendezett találkozón. Didavi a 20. percben megszerezhette volna a vezetést a vendégeknek, de lövése centikkel elkerülte a kaput. Pár percre rá Pekhart fejelhetett kapura, de Drobny védett, az ellentámadásból pedig megszerezte a vezetést a hazai csapat: Guerrero és Simons csatázott a labdáért, a csatár volt az erőszakosabb és 12 méterről a bal sarokba lőtt (1-0).

Nem adta fel azonban a vendégcsapat, a 37. percben ismét Pekhart fejelhetett jó helyzetben, a kapufáról azonban az alapvonalon túlra pattant a labda. A félidőben 1-0-s hazai vezetéssel fordultak a csapatok.
Az 58. percben megszületett a második Pekhart-kapufa is, amikor a támadó lefejelte védőjét, de a szerencse ismét nem állt mellé. Három perccel később gyakorlatilag eldőlt a találkozó: Töre adott remek passzt Jansennek, aki ballal 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (2-0). A hosszabbításban még Drobnynak kellett nagyot védenie Kacar veszélyes fejesénél, de maradt a kétgólos hazai siker.