La Liga előzetes

A kupaszereplést érő helyekért zajlik a küzdelem

Öt mérkőzést rendeznek vasárnap a spanyol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában, amennyiben a Málaga legyőzi idegenben a Real Sociedadot, felléphet a tabella negyedik, egyben Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyére.

Toulalan és a Málaga BL-helyre pályázik

Atlético Madrid-Rayo Vallecano 12.00 hatharom-tipp:1 A nap nyitómérkőzését az Atlético Madrid vívja a Rayo Vallecano ellen. A két csapat egyaránt nagy pofonból érkezik erre a találkozóra, hiszen a hazaiak legutóbb a Real Madridnál, míg a Rayo a címvédő Barcelonánál vendégeskedett. A papírformának megfelelően nagyarányú vereséggel távozott mindkét együttes, így eme mérkőzésnek a szokottnál is nagyobb jelentősége lehet. Az egyik az, hogy mindkét gárdának ugyanannyi, szám szerint 16 pontja van jelenleg a bajnokságban, egy esetleges győzelemmel pedig akár a hetedik helyig lehet zárkózni a tabellán. Az esélyek persze Gregorio Manzano csapata mellett szólnak, ha másért nem is, a hazai pálya előnye miatt mindenképp.

Real Sociedad-Málaga 16.00 hatharom-tipp: 2Fontos összecsapás elé néz a Málaga is, amely ha legyőzi idegenben a Real Sociedad együttesét, felléphet a tabella negyedik helyére. Manuel Pellegrini tanítványai két győztes meccsel a hátuk mögött érkeznek majd San Sebastianba, ahol a Sociedad legutóbb a Granada ellen, szeptember 20-án tudott nyerni. A két csapat márciusi, hasonló felállású összecsapásán a kék-fehérek 2-0-s győzelmet arattak, és mivel azóta a csapat igencsak megerősödött, nem okozna nagy meglepetést, ha ezúttal is vendégsikerrel záródna a 90 perc.

Real Mallorca-Athletic Bilbao 20.00
TV: sport1
hatharom-tipp:x
Este 20 órakor pikáns mérkőzésnek ígérkezik a Mallorca és a Bilbao randevúja: hazai pályán a szigetlakók a legutóbbi öt mérkőzésükből csupán egyet veszítettek el, míg a baszkok négy találkozó óta nem szenvedtek vereséget távol a San Maméstől. Ugyan Marcelo Bielsa legénysége a múlt hétvégén óriási meglepetésre odahaza maradt alul az újonc Granadával szemben, de ez inkább ösztönzőleg hathat Llorentéékre. Mallorcán utoljára 2007-ben hagyták el győztesen a pályát a bilbaóiak, de amennyiben ez vasárnap újra sikerülne nekik, felléphetnének a táblázat hatodik, Európa Liga szereplést jelentő helyére. Pont oda, ahol a tavalyi évben zárták a szezont. 

További mérkőzések:

Osasuna-Real Betis 18.00 hatharom-tipp: 1
Granada-Real Zaragoza 21:30
TV: sport1
hatharom-tipp:x