Biatlon

Svéd siker a férfi sprintben Östersundban

  • VNA

Hazai siker született az östersundi sprint versenyen, ahol a hibátlanul célzó Carl Johan Bergman mindenkinél gyorsabb volt.

Hat év után nyert ismét Világkupa versenyt a svéd Carl Johan Bergman, aki az östersundi Világkupa hétvége férfi sprint versenyében volt a legjobb. A futam előtt az volt a kérdés, hogy az egyéni versenyben lövészetben sokat hibázó norvég klasszisok ezúttal jobban teljesítenek-e a lőállásban. A kérdésre viszonylag hamar megkaptuk a választ, lévén a legjobbak már az első csoportban jöttek ki a pályára, így sokáig úgy tűnt, hogy Tarjei Boe és Emil Hegle Svendsen a tavalyi összetett Világkupához hasonlóan most is csak egymásra lesz kénytelen figyelni. A szerdai szezonnyitón győztes Martin Fourcade is hasonló tempóban haladt, mint ők ketten, a francia azonban a fekvő lövészetben hibázott egyet, mint ahogy Svendsen az álló lövészetben, így a második lövészet után mindketten Boe mögött voltak.

Bergman hazai kööznség előtt tudott nyerni
A hibátlanul célzó norvég azonban végül mégsem nyerte meg a versenyt, mert a hazaiak kitűnősége, az immáron 33 esztendős Carl Johan Bergman még nála is jobb volt. A svéd sem hibázott a lőállásban és végül a síléceken 7,6 másodperccel jobb időt síelt, mint norvég riválisa. A nap meglepetését az amerikai Lowell Bailey szereplése okozta, aki hibátlan lövészettel az ötödik helyet szerezte meg. Az összetett Világkupában nem történt változás, amelyet továbbra is a most negyedik helyen végző Martin Fourcade vezet. Az östersundi hétvégén vasárnap a két üldözéses futamot rendezik meg.

Sílövő Világkupa - Östersund (SWE)
Sprint verseny - férfiak 10 km
név nemzetiség idő lövőhiba
1. Carl Johan Bergman svéd 24:22,5 0
2. Tarjei Boe norvég +7,6 mp 0
3. Emil Hegle Svendsen norvég +13,0 mp 1
4. Martin Fourcade francia +16,4 mp 1
5. Lowell Bailey amerikai +22,4 mp 0
6. Andreas Birnbacher német +40,7 mp 0