Alpesi sí

Riesch és Vonn végre kibékült egymással

  • VNA

Újra szent a béke és a barátság Lindsey Vonn és Maria Höfl-Riesch között - a két remek síző Lake Louise-ben ásta el végleg a csatabárdot.

Riesch és Vonn végre kibékültek egymássalAz előző Világkupa szezon vége szoros csatát és meglehetősen feszült végjátékot hozott a női alpesi sí Világkupában. Az összetett verseny végül három pontos különbséggel Maria Riesch javára dőlt el, az utolsó versenyek feszültsége azonban aláásta régről datálódó jó barátságát az amerikai Lindsey Vonn-nal. A két versenyző ugyan nem ordibált egymással és nem adtak látványos jelet a közöttük meglévő feszültségnek, de mivel Vonn nem ment el Riesch áprilisi esküvőjére, egyértelmű volt, hogy mosolyszünetet tartanak az addigra már legendássá váló kapcsolatban.

A két rivális állítólag nyáron egy új-zélandi edzőtáborban már beszélt a kialakult helyzetről és akkor megegyeztek, hogy a barátságukról többet nem nyilatkoznak majd a médiában, a kapcsolatot megtartják maguknak. Ennek jegyében a szezonnyitóra Söldenbe várt nagy „összeborulás” el is maradt, a de a héten az amerikai Lake Louise-ban zajló versenyek közben végül mégiscsak hírét adták a kibékülésnek. „Boldog vagyok, hogy a viszályt félre tudtuk tenni. Kettőnk között minden vitás kérdést rendeztünk és mindketten várjuk a következő versenyeket” - írta a nyártól már Höfl-Riesch néven versenyző német síző Facebook oldalán, ahol az oldalt is látható képet mindketten posztolták is saját oldalukhoz.