Biatlon

Két tizedmásodperc döntött Neuner javára

  • VNA

A német Magdalena Neuner nyerte meg a biatlon Világkupa sorozat östersundi sprint versenyét, aki mindössze két tizeddel volt gyorsabb Tora Bergernél.

Neuner ezúttal kevéssel tudott nyerni, de östersundban is ő volt a legjobbA női biatlon szezon második versenye után már Magdalena Neuner vezeti az összetett Világkupát, aki a csütörtöki egyéni versenyben elért harmadik helyezése után ezúttal győzött. a sprint verseny a szokásoknak megfelelően izgalmas futamot hozott, ahol a sífutásban remeklő két olimpiai bajnok, a mezőny elején már kettes rajtszámmal elinduló Tora Berger, valamint Neuner szinte végig azonos idővel haladtak. A befutó előtti kilométereken két ellenőrző pontnál is egy másodpercnél kisebb különbség volt közöttük, ami a célban sem változott, ahol a valamivel később induló Neuner mindössze kéttized másodperces (!) előnnyel ért be, így megszerezte a győzelmet. A németek tízszeres világbajnoka Bergerhez hasonlóan egy lövőhibával fejezte be a 7,5 km-es versenyt. A dobogó harmadik fokára az összetett Világkupa címvédője, a finn Kaisa Mäkäräinen állhatott fel, aki kétszer is hibázott a lövészet során.

A szombat délutáni verseny kellemes meglepetését a mindössze 22 esztendős norvég Synnoeve Solemdal szereplése okozta, aki finn riválisához hasonlóan szintén kétszer hibázott lövészetben, de így is be tudott jönni a negyedik helyre. Az erős szél miatt a lőtéren kifejezetten nehéz körülmények uralkodtak, így kevesen tudtak mind a két sorozatban hibátlanok maradni, közéjük tartozik a francia Marie Laure Brunet, aki ennek is köszönhetően tudott bejönni végül a holtversenyes ötödik helyre. A biatlon Világkupa sorozat vasárnap az üldözéses versenyekkel folytatódik Östersundban.

„Nagyszerű érzés győzni. Jól indult a szezonom és most az önbizalmam is rendben van. Azt hiszem, hogy jó döntés volt, hogy nem utazta el a csapattal edzőtáborozni, hanem otthon, nyugodt körülmények között készültem az edzőmmel. A második lövészetnél tudatosan vártam egy kicsit hosszabban, hiszen nem akartam rontani és olyan hatalmas szél volt, hogy más választásom nem volt. Mivel csak egyszer hibáztam a nehéz körülmények ellenére is, ezért jó döntést hoztam” - nyilatkozta Neuner, aki pályafutása 25. Világkupa győzelmét szerezte meg.

Biatlon Világkupa - Östersund (SWE)
Női sprint - 7,5 km
1. Magdalena Neuner (német) 22:01,7 1 hiba
2. Tora Berger (norvég) +0,2 mp 1 hiba
3. Kaisa Mäkäräinen (finn) +15,2 mp 2 hiba
4. Synnoeve Solemdal (norvég) +19,2 mp 2 hiba
5. Darja Domracseva (fehérorosz) +24,6 mp 2 hiba
5. Marie Laure Brunet (francia) +24,6 mp 0 hiba