Összeállítás

Íme a 10 legszebb gól, melyet az Old Traffordon kapott a Manchester United - videó

Az Angol Ligakupa szerdai negyeddöntőjében a Crystal Palace-ban játszó Darren Ambrose akkora gólt ragasztott a Manchester United kapujába, melyet csak nagyon ritkán láthatnak az Álmok Színházában. A mostani összeállításunkban megpróbáltuk összegyűjteni a 10 legszebb és legnagyobb találatot, melyet hazai pályán, az Old Traffordon kapott a Manchester United. A lista természetesen szubjektív, a számozás pedig nem a sorrendet, hanem az időrendiséget takarja.

1. Pat Jenning - (1967)- MU-Tottenham. A Spurs legendás kapusa a Charity Shield-mérkőzésen a saját kapujából vette be Alex Stepney hálóját, amely találat azóta is valódi kuriózumnak számít a futball világában.



2. Denis Law - (1974) - MU-Manchester City. A legendás támadó - akiről Dennis Bergkamp is kapta a nevét - olyan megoldással kápráztatta el az Old Trafford közönségét, amely abban az időben egészen szokatlannak volt mondható.



3. David Rocastle - (1991) - MU-Arsenal Egy angol bajnoki mérkőzésen az akkor 24 éves angol válogatott középpályás remek cselek után mintegy 25 méterről, gyönyörű mozdulattal emelte be a labdát a kint álló Schemichel felett, akinek az volt az első idénye a Manchester Unitedben.



4. Paolo Wanchope - (1997) - MU-Derby County. A leghíresebb Costa Rica-i labdazsonglőr a 3-2-re megnyert találkozón két gólt is magára vállalt, a második találatát egy 40 méteres szóló előzte meg.



5. Jimmy Floyd Hasselbaink - (2000) - Mu-Chelsea - A holland gólgyáros a ezredforduló elején sok borsot tört a manchesteriek orra alá, egy 2000-es bajnokin például a norvég Tore André Flo mentése után tanítani való mozdulattal szedte ki a pókot a bal felső sarokból.



6. Gabriel Batistuta - (2000) -MU-Fiorentina - Rájárt a rúd a United-szurkolókra abban a bizonyos évben, ugyanis ezen a listán három találat is szerepel, melyet abban az idényben kaptak. Az argentin "Batigól" egy márciusi Bajnokok Ligája-találkozón - miután csúnyán becsapta az akkoriban a világ egyik legkeményebb védőjének számító Jaap Stamot - körülbelül 30 méterről bombázott Mark Bosnich kapujába.



7. Raúl Gonzalez - (2000) - MU-Real Madrid - Az európai kupasorozatok egyik valaha volt legeredményesebb támadója ennél nehezebb feladatokat is megoldott már pályafutása során, de amiért mégis felkerülhetett erre a listára, az az argentin Fernando Redondo zseniális csele, mellyel becsapta Heinning Berget.



8. Kaká - (2007) - MU-Milan - A brazil karmester pályafutása legszebb momentumait élte meg abban az időszakban, mikor a BL-elődöntőjében elhallgattatta az Old Trafford közönségét. Kaká 1-1-es állásnál egy előrevágott labdát szerzett meg három hazai védő között, majd miután teljesen megzabolázta őket, higgadtan passzolt el Edving van der Saar mellett is.



9. Dean Ashton - (2008) - MU-West Ham United - A sorozatos sérülései miatt 2009-ben, mindössze 26 éves korábban a profi futballal felhagyó Ashton csapata ugyan 4-1-re elbukta a Vörös Ördögök elleni találkozót, de a swindoni születésű csatár góljára azért büszkék lehet: egy vendég felívelés után Wes Brown égbe fejelt labdáját kapásból ollózta van der Saar kapujába.



10. Darren Ambrose - (2011) - MU- Crystal Palace - A 27 éves angol fiú az Angol Ligakupa negyeddöntőjének 65. percében rúgott irdatlan nagy gólt a hazaiaknak, és ugyan nem sokkal később a United egalizált, a hosszabbítás után mégis a másodosztályú csapat örülhetett a továbbjutásnak.