Serie A

Az Inter összehozott az Udinesének egy idegenbeli győzelmet

Az erőtlenül játszó Inter 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán az Udinesétől, így biztosan nem tud a felsőházba kerülni a Serie A 14. fordulóját követően sem. A híresen spórolós Walter Mazzarri szinte minden kulcsemberét bevetette a Lecce elleni meccsen annak ellenére, hogy a Napoli a jövő héten fontos BL-mérkőzést játszik a Villarreal ellen.

Az Udinese remekül szervezte meg a védekezését az Inter elleni rangadóra, és sokadszor is bebizonyosodott, hogy Sneijder nélkül a kék-feketék játéka egysíkú, ötlettelen és hatástalan. Az első félidőben ugyan többet birtokolta a tavalyi ezüstérmes a labdát, komoly helyzetet azonban nem igen tudott kialakítani.

A második játékrészben aztán még annyi sansza sem volt az Internek, mint az elsőben. A vendégek gyors támadásai ezzel szemben gyorsak és veszélyesek voltak, és a győzelem érdekében egyre több kockázatot vállaló, hátrafelé azonban rendkívül lassan mozgó hazaiak hibáját kihasználva Isla a jobb oldalról berobbanva a hosszúba vágta a Floro Flores által elé tett labdát a 73. percben. (0-1)

Isla és Cambiasso küzdenek a labdáért az Inter-Udinese olasz bajnoki mérkőzésen 2011 decemberében a Giuseppe Meazza Stadionban

A Zebracsikók a gól után visszavettek a tempóból, de így is ki tudtak harcolni egy tizenegyest. Érdekes, hogy a szabálytalanságot Javier Zanetti követte el a tizenhatoson belül, ezért megkapta második sárga lapját, és pályafutása során másodszor (!) kiállították. Eddig csak 1999-ben, egy Parma elleni Olasz Kupa-meccsen történt vele ilyen.

A büntetővel könnyen eldőlhetett volna a meccs, de Di Natale gyenge lövését Julio Cesar kifogta, és kicsivel később az Inter is tizenegyeshez jutott. Pazzini azonban fenékre ült rúgás közben, a labda pedig valahova a nézőtérre szállt. A büntetőt összehozó Ferronetti ugyan örömében kidumált magának egy piros lapot, de az eredmény már nem változott az utolsó percekben.

Az Udinese így öt nyeretlen idegenbeli meccs után épp a Giuseppe Meazza Stadionban tudott győzni, így tapad a pénteken az élre ugró Milanra, míg az Inter egyelőre maradt a 12., de vasárnap délután könnyen hátrébb kerülhet.

A játéknap másik meccsén a Napoliban meglepő módon ott volt a pályán a Lecce elleni meccsen Cavani, Lavezzi, Inler, Aronica és Maggio is, hogy csak a legfontosabb játékosokat említsük. Ez azért volt meglepő, mert szerdán az égszínkékeknek valószínűleg győzelemre lesz szükségük a Villarreal otthonában a Bajnokok Ligájában a továbbjutáshoz.

Az erős csapattal nem volt meglepő, hogy könnyed játékkal szerzett háromgólos előnyt a hazai együttes az első félidőben. Lavezzi, Cavani és Dzemaili volt eredményes, és Muriel szép cselek után, éles szögből szerzett szépítő gólja ugyan okozott némi zavart a nápolyiaknál, de Cavani később ismét betalált, így Corvia 4-2-es végeredményt jelentő találata már nem sokat számított a hosszabbításban.

Serie A
14. forduló
Internazionale-Udinese 0-1 (0-0)
gólszerző: Isla (73.)
kiállítva: Zanetti (86.), illetve Ferronetti (90.)
Napoli-Lecce 4-2 (3-0)
gólszerzők: Lavezzi (26.), Cavani (33., 82.), Dzemaili (41.), illetve Muriel (54.), Corvia (92.)