Tenisz

Venus Williams jövő héten, a húga ellen tér vissza

  • MTI

Jövő szerdán húga, Serena elleni bemutató mérkőzésen Kolumbiában tér vissza a volt világelső Venus Williams, aki szeptember elején autoimmun betegsége miatt visszalépett az amerikai nyílt teniszbajnokságtól.

"Komoly orvosi terápián vagyok túl, változtattam az étrendemen, sok zöldséget fogyasztok. Januárban, Új-Zélandon folytatom a versenysportot, nagy célom a londoni olimpia" - jelentette be a 31 éves sztár, akinél Sjögren-szindrómát állapítottak meg. Ez a kór befolyásolja az energiaháztartást és fáradtságot, valamint ízületi fájdalmakat okoz.

A Williams nővérek december 3-án Milánóban is fellépnek egy páros bemutatón az olasz Francesca Schiavone és Flavia Pennetta ellen.

A hét Grand Slam-trófeánál tartó Venus - aki karrierje során 43 tornát nyert - idén alig játszott: csípősérülés miatt nem állt ki harmadik fordulós meccsére a januári Australian Openen, csak júniusban tért vissza, aztán Wimbledon után kizárólag a US Open első fordulójában lépett pályára. A sok kihagyás miatt jelenleg csak 103. a világranglistán.