Holland foci

Van Gaal visszatér az Ajaxhoz

Az Ajax korábbi sikeredzőjét, Louis van Gaalt választották meg az egyesület új főigazgatójának. A szakember 2012 júliusában kezdi el új munkáját.

A 60 esztendős tréner játékosként az 1972-73-es idényben erősítette az amszterdamiakat, majd itt kezdte el edzői karrierjét is, 1991 és 1997 között páratlan sikereket ért el az Ajaxszal, három holland bajnoki címet, három Holland Szuperkupát, egy-egy Holland Kupát, UEFA-kupát, Bajnokok Ligáját és Interkontinentális Kupát nyert vele az együttes. 2003-ban és 2004-ben sportigazgatóként tevékenykedett a klubnál. Legutóbb Németországban dolgozott, 2009 és 2011 között a Bayern München vezetőedzői posztját töltötte be.

Van Gaal Rik van den Boogot váltja, aki júniusban távozott posztjáról. Az öttagú igazgatótanács döntését nem fogadta mindenki kitörő örömmel, így a van Gallal ellenséges viszonyt ápoló Johan Cruijff sem, aki Marco van Bastent látta volna szívesen a poszton. Ezzel együtt nem mond le az öttagú döntéshozói testületben betöltött posztjáról.

Van Gaal irányítása mellett Danny Blind lesz az új sportigazgató, Martin Sturkenboom pedig a kereskedelmi igazgató.