NBA

Dwight Howard is Európába menekülhet a lockout elől

  • VNA

Továbbra is nagy a bizonytalanság az NBA-ben, így most már a nagy sztárok is menekülőre foghatják a dolgot.

Optimisták ugyan még úgy vélik, hogy decemberben elkezdődhet az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság, a reálisabb jóslat azonban most az NBA 2011/12-es idényének törléséről szól. Lassan az igazán nagy szupersztárok is kezdenek elgondolkozni a jövőn, hogy mivel töltsék az amúgy most rájuk szakadó tengernyi időt. A legújabb hírek szerint Dwight Howard is Európa felé kacsintgat, akit a Real Madrid szemelt ki magának. A spanyol élklubnak muszáj lépnie, hiszen a nagy rivális Barcelona is NBA-s klasszisokkal (Pau és Marc Gasol) erősítheti meg keretét.

Dwight Howard is szeretne játszani, amiért kénytelen lesz Európába jönni
Az NBA-s kosarasok nagy áramlata ugyan még nem indult meg Európa és más földrészek felé, de az ügyesebbek lehet, hogy nem várják meg azt, hogy hivatalosan kiderüljön, elmarad a teljes évad. Na persze nem, mintha a Howard szintű sztároknak félniük kéne attól, hogy tömeges kivándorlás esetén nem marad hely nekik, de nem árt felkészülni az eshetőségre - ahogy vélhetően Howard ügynöke is teszi…

Ja, csak úgy zárásként. Kisebb „halak” már így is folyamatosan folynak át az Atlanti-óceánon: a korábban már Európában is játszó argentin Luis Scola a spanyol Caja Laboralhoz, Tiago Splitter a Valenciához, míg Linas Kleiza a Lietuvos Rytashoz igazolhat a jól értesült „halászok” szerint.