Afrikai foci

Algériai panasz a FIFA-nál Eto'óék sztrájkja miatt

  • MTI

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) fordult jogorvoslatért a sportág algériai tagszervezete (FAF) annak nyomán, hogy a kameruniak visszalépése miatt kedden elmaradt a két ország válogatottjának barátságos mérkőzése.

"A FAF minden rendelkezésre álló törvényes eszközzel igyekszik megvédeni az érdekét és elérni a mérkőzés elhalasztásából származó kárának megtérítését" - szögezte le közleményében az algériai szövetség, amely "elfogadhatatlannak" és "sajnálatosnak" nevezte a kialakult helyzetet.

A kameruniak hivatalosan "belső adminisztrációs problémára" hivatkozva mondták le hétfőn este az algíri találkozót, aztán kiderült, hogy a játékosok sztrájkja miatt nem tudott elutazni a küldöttség. A futballisták saját verziójuk szerint azért tagadták meg a fellépését, mert a vasárnap, Marokkóban megnyert négyes tornáért nem kapták meg a plusz járandóságukat, amely fejenként 30 ezer dollár lett volna. A szövetség szóvivője ugyanakkor azt közölte, hogy a válogatott futballisták hozzájutottak a bérükhöz, igaz, az edzőtáborozásért járó hagyományos bónuszt nem utalták el nekik.

Mohamed Yia kameruni szövetségi elnök szerdán levélben kért elnézést az okozott kellemetlenségért, de az algériaiak ennyivel nem érik be.