Férfi kézilabda BL

Visszavághat a nyári vereségért a Veszprém Berlinben - nálunk élőben

Szerdán este két mérkőzést játszanak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában, amelyek közül számunkra a Füchse Berlin-MKB Veszprém találkozó a fontosabb. A magyar bajnok egy esetleges idegenbeli sikerrel elléphet aktuális riválisától a csoportban, és jó esélyt teremthet magának arra, hogy legalább a második helyet megszerezze az alapszakasz végén. A meccsről élő szöveges tudósítással jelentkezünk.

A berliniek újabban emelkedtek a német kézilabdázás közvetlen élvonalába, az idei szezon előtt még európai kupamérkőzést sem játszottak, nemhogy BL-meccset. Így az sem meglepő, hogy tétmérkőzésen még a Veszprémmel sem kerültek szembe. A nyári felkészülés során azonban a Schlecker-kupán találkozott a két csapat, és a Rókák fölényes, 31-20-as győzelmet arattak.

A magyar bajnok viszont a Bajnokok Ligája-szezon kezdetén indult be igazán, és három győzelem mellett csak egy vereséget szenvedett el a sorozatban - a favorit Atlético Madrid otthonában. A németek előnyből vesztettek egy pontot az orosz Csehovszki Medvegyi elleni idegenbeli találkozón, hazai pályán legyőzték a lengyel Kielcét, de kikaptak az Atléticótól, a kettő között pedig Dániában múlták felül a Silkeborgot.

Carlos Pérez és Mirsad Terzic védekeznek a Füchse Berlin játékosával szemben az MKB Veszprém felkészülési mérkőzésén 2011 augusztusában

A hazai bajnokságban a Veszprém néhány hete elveszítette veretlenségét Szegeden, ahogy a Berlin sem hibátlan már a Bundesligában. A Kiel mögötti második hely miatt azonban nem sok szégyenkeznivalójuk van a Rókáknak.

A BL-csoportban a Veszprém egyetlen ponttal előzi meg német ellenfelét, és egy esetleges győzelemmel komoly előnyre tehet szert, a november végi hazai "visszavágón" remélt diadallal pedig szinte bebiztosíthatja továbbjutását, ráadásul igen jó pozícióban. Mocsai Lajos vezetőedző is arról nyilatkozott az mkbveszprem.eu-nak, hogy az ilyen találkozókon szerzett bravúrpontok jelenthetik a legtöbbet egy csapat számára.

A szakember néhány szakmai érdekességet is megosztott a klub hivatalos honlapjával: "Nagy meglepetés volt számunkra azt látni, hogy a Berlin egy nagyon offenzív 3-3-as védekezéssel győzte le a Flensburgot múlt kedden. Ebből adódóan sokoldalú volt a felkészülésünk és a nyitott védelem elleni játékra is sok időt próbáltunk meg szánni, hiszen ez döntő lehet a meccsen. Öt mérkőzésen hatos zónát, illetve ritkább esetben 5-1-et védekezett a Berlin, de ez a 3-3-as védelem meglepte a Flensburgot és a szakmai közvéleményt is. A Berlin arra törekszik, hogy 1 cserével játsszon vagy csere nélkül, a nyitott védelmet is erre találták ki, hogy ne kelljen cserélniük. Felállt védelem elleni játékban egy összeszokott játékot produkálnak, amely a lengyel válogatott irányítójára (Jaszka), az izlandiak jobbátlövőjére (Petersson) és a dánok beállójára (Laen) épül. Meg kell említeni a német válogatott kapusát (Heinewetter) is, akik a cseh Stochlal nagyon jól kiegészítik egymást."

A német főváros csapatában egyébként bőven találunk hazai játékost, de ők többnyire inkább a jövőt képviselik, az együttes jelenleg a légiósokra épül. A Mocsai Lajos által említetteken kívül itt játszik a Barcelonából nyáron elküldött spanyol klasszis, Iker Romero valamint a horvát Ivan Nincevic illetve Denis Spoljaric is.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
B csoport
Füchse Berlin-MKB Veszprém 19:15 - a mérkőzésről élő szöveges tudósítással jelentkezünk
Kielce-Atlético Madrid 20:00
    M Gy D V Gk P
1. BM Atlético Madrid 4 3 1 0 134-118
7
2. MKB Veszprém KC 4 3 0 1 113-109
6
3. Füchse Berlin 4 2 1 1 124-120
5
4. KS Vive Targi Kielce 4 2 0 2 120-118 4
5. Chekhovskie Medvedi 4 0 2 2 113-116 2
6. Bjerringbro-Silkeborg 4 0 0 4 106-129 0