Alpesi sí

München jól vizsgázott idén - jutalma minimum öt év

  • VNA

Nagy siker volt idén januárban a müncheni alpesi sí verseny, a bajor helyszín „jutalomból” még legalább öt évig Világkupa futamot rendezhet.

Szerdán a Nemzetközi Síszövetség (FIS) megerősítette azt az információt, amely szerint München a következő öt évben, egészen 2016-ig bezárólag biztosan Világkupa verseny házigazda lesz. A városi versenyek divatja az utóbbi években kezd elterjedni az alpesi sízőknél is, ebbe a trendbe pedig remekül illeszkedik az amúgy a közelmúltban a 2018-as téli olimpiáért is harcba induló München városa. Jövőre újév napján rendeznek majd párhuzamos műlesikló versenyeket.

„Münchenben a nézők testközelből élhetik át az alpesi sízés dinamikáját és örömeit” - nyilatkozta a hírt kommentálva Wolfgang Maier, a német szövetség alpesi szakágának vezetője. Az idei versenyt amúgy 25.000-en nézték meg a helyszínen, ráadásul a német televíziós piac 3,1 millió nézőjét is érdekelték az egyenes kieséses futamok. Ez utóbbi szám ráadásul az elmúlt tél legnézettebb alpesi sí versenye is volt egyben a németeknél, ami feltétlenül indokolja a müncheni folytatásról szóló gyors döntést. Az idei futamokat amúgy Ivica Kostelic, valamint a svéd Maria Pietilae-Holmner nyerték meg.