Úszás

Michael Phelpsnek még két évig nem korpásodik a haja

  • VNA

Élete utolsó olimpiája előtt a szponzorok között is nagyon népszerű Michael Phelps, a 14-szeres olimpiai bajnok úszót egy újabb világcég cserkészte be.

A londoni olimpiáig ugyan még több mint fél év van hátra, de az amerikai úszó Michael Phelps máris újra nyertesnek érezheti magát - igaz most még a medencén kívül. A 14-szeres olimpiai bajnok klasszissal ugyanis kedden új szponzori szerződést írt alá a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyik új szponzora, a Procter & Gamble cég. Phelps a cég globális arca lesz majd a következő hónapokban és egyben a korpa ellenes „Wash in Confidence” névre hallgató kampányának egyik legfontosabb szereplője is.

Michael Phelps két évre szerződött le a Procter & Gamble-hoz
„Michael Phelps három olimpián szerepelt, a globális sportpiac egyik legismertebb alakja. Úgy gondoltuk, hogy ő nagyszerű képviselője lenne a magabiztosságról alkotott céges üzenetünknek” - mondta Belen Carazo, a cég kommunikációs igazgatója. A szerződést két évre, tehát - Phelps esetleges London utáni visszavonulása ellenére is - 2013-ig kötötték meg a felek, annak pénzügyi részleteit ugyanakkor nem hozták nyilvánosságra. Iparági elemzők ugyanakkor a Reutersnek arról beszéltek, hogy a szerződéses summa dollárban számítva is vélhetően hét számjegyű bevételt hozhat az amerikai úszó klasszisnak.

„Öt éve még talán senki sem gondolta volna, hogy egy úszó olyan termékhez adja a nevét, amely hajhoz kapcsolódik. Változnak az idők és én is szívesen veszek részt a kampányban, hiszen már évek óta ezeket a termékeket használom” - mondta Phelps, aki azt is megjegyezte a szerződés aláírása kapcsán, hogy szponzorait eddig is családtagnak tekintette, akik a jó és a rossz időkben is mellette álltak.