Rögbi

Lemondott az angolok szövetségi kapitánya

  • VNA
Címkék:

Lemondott posztjáról az angol rögbi-válogatott szövetségi kapitánya, Martin Johnson, aki a sikertelenül zárult világbajnoksággal magyarázta döntését.

Lemondott posztjáról az angol rögbi-válogatott szövetségi kapitánya, Martin Johnson, aki a sikertelenül zárult világbajnoksággal magyarázta döntését.

A három és fél évet hivatalában töltő szakember távozásához az angol válogatott világbajnoki szereplése is jelentősen hozzájárulhatott, de nem volt titok az sem, hogy Johnson nem tudta megfelelően kezelni a játékosai által a pályán kívül okozott botrányokat sem. Az Új-Zélandon másfél hónapig zajló tornán az angol csapat az ősi rivális franciákkal szemben már a negyeddöntőben kiesett. A 84-szeres válogatott Martin Johnson 2003-ban játékosként vezette vb-címig az angolokat, ez viszont most edzőként nem sikerült neki. „Most azt gondolom, hogy mindenki jobban jár akkor, ha én befejezem a munkát a nemzeti csapat mellett. Most van lehetőségem erről saját hatáskörben dönteni. Lehet, hogy később ezt más döntené el helyettem” - nyilatkozta a lemondás alkalmával a 41 esztendős szakember.

Johnson irányításával az angolok az utóbbi időszakban 38 mérkőzést játszottak, amelyek közül csak 21-et nyertek meg és egyszer döntetlenre végeztek. Idén hiába nyertek meg viszont 13-ból tíz találkozót is, a remek szezont a korai vb-kiesés beárnyékolta. A hírek szerint az angol szövetség a közelmúltban az új-zélandi (Graham Henry) és az olasz (Nick Mallett) válogatott mellett dolgozó edzők egyikével képzeli el a folytatást, de az eddig hazai porondon dolgozó edzők is szóba jöhetnek a poszt jövőbeni betöltésekor.