Atlétika

Jövő szombaton rendezik a szentendrei Skanzenben a mezeifutó ob-t

November 26-án szombaton egyedülálló helyszínen, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén rendezik a mezeifutó országos bajnokságot.

A helyszín nem egyszeri kuriózum, hiszen jövőre Magyarország ad otthont a Mezeifutó Európa-bajnokságnak, amin az indulók a különböző magyar tájegységek között döntik majd el a helyezéseket.

Az Európai Atlétikai Szövetség tavalyi, lisszaboni ülésén ítélte Magyarországnak a 2012-es Mezeifutó Európa-bajnokság rendezési jogát, a jövő évi rendezvény első főpróbája a tíz nap múlva esedékes Országos Mezeifutó bajnokság lesz.

"Az idei Mezeifutó Ob nagyon sok mindenben egyezik majd a jövő évi Eb-vel, igaz egy jóval szerényebb kiadásban - mondta Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) főtitkára a masz.hu-nak. - Elsősorban a pálya vonalvezetése egyezik meg teljesen az Eb pályával, a Call Room, a melegítés ugyanott kap helyet, mint egy év múlva."

"A versenyzőket körülbelül ennyi érinti, a szervezőket viszont már annál több. Az OB-ra az Európai Szövetség részéről minden fő terület képviselője hazánkba látogat és személyesen mérik fel a felkészültségünket.Természetesen nem mindent abban az állapotában szeretnének látni, mint ahogy az majd jövőre lesz, de a terveket minden területen tisztázni kell, és azokról folyamatos lesz az egyeztetés mostantól jövő decemberig" - tette hozzá a főtitkár.