EURO 2012

Fantasztikus csapatot építettünk, megérdemelt a kijutás - Trapattoni

Ott lesz a 2012-es Európa-bajnokság mezőnyében a Giovanni Trapattoni vezényelte ír csapat, amely az első mérkőzésen összeszedett négygólos előnyt magabiztosan tartotta meg Észtországgal szemben.

"Természetesen mindannyian boldogok vagyunk, a csapat és a szurkolók is. Egy kicsit sajnáljuk, hogy nem nyertünk, szerettünk volna jó eredményt elérni, de az idegenbeli mérkőzésen azért ez sikerült" - nyilatkozta a lefújás után az olasz szakember. A keddi találkozónak valóban vajmi kevés tétje volt, hiszen az "odavágón" az írek 4-0-ra legyőzték az észteket idegenben, így gyakorlatilag már ott eldőlt a továbbjutás.

Az olasz szakember sikerre vezette az íreket -

"Ez a mérkőzés egy teljesen más találkozó volt, mint a pénteki, sokkal keményebb csata volt, de örülök, hogy nem veszítettünk" - mondta Trapattoni.

"A futballt, mint tudjuk, gólra játsszák. Az első félidőben két vagy három alkalommal is gólt szerezhetett volna Robbie Keane, és noha nem voltak könnyű helyzetek, azért illett volna értékesítenie az egyiket" - boncolgatta a döntetlen okait a szakvezető.

A Trapattoni vezette ír csapat már a dél-afrikai világbajnokságról is csak egy hajszállal csúszott le - ki ne emlékezne Thierry Henry sokat emlegetett kezezésére - de a következő világeseményt már nem nélkülük rendezik meg.

"Megmutattunk az ír embereknek, hogy egy fantasztikus csapatot építettünk, amely megérdemelte a kijutást. Jó együttes a miénk, jó játékosokkal. Minőségileg fejlődtünk, a játékosok azt tették, amit kértünk tőlük. Ez nagy elégedettséggel tölt el".