Karrier

A törökök szerződést bontottak Hiddinkkel

  • MTI

Közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a Török Labdarúgó Szövetség és Guus Hiddink szövetségi kapitány, miután a csapat kedden elvérzett az Európa-bajnoki pótselejtezőn a horvátokkal szemben.

Ahogy azt várni lehetett, távozik a török válogatott szövetségi kapitányi posztjáról a holland Guus Hiddink.

A holland megérezte a vesztét

A 2010 augusztusában két évre szerződtetett holland szakvezető már a kedd esti, 0-0-val végződött zágrábi találkozó után úgy nyilatkozott: nagy az esélye, hogy ez volt az utolsó meccse a török csapat élén. Az első találkozón a horvátok idegenben győztek 3-0-ra.

A kapitányát vesztett török gárda azonos csoportban szerepel a magyarral a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtezősorozatában.

A 65 éves Hiddink ugyan most nem járt sikerrel, de korábban négyszer is szerepelt aktuális válogatottjával Eb-n, illetve vb-n. Először hazája legjobbjait juttatta ki az 1996-os Európa-bajnokságra és az 1998-as vb-re, majd nem kis bravúrral a dél-koreaiak szakvezetőjeként együttesével elődöntőt vívott a 2002-es világbajnokságon. A Távol-Keleten életre szóló szerződést kínáltak neki, de az év edzőjévé választott Hiddink inkább hazatért a PSV Eindhovenhez, amellyel három bajnoki címet ünnepelhetett. A 2006-os vb-re már ausztrál kapitányként érkezett, és a nyolcaddöntőbe vezette a Socceroost.