Vízilabda

Tizenhét női játékos készül a januári Európa-bajnokságra

  • MTI

Tizenhét játékossal vág neki az Európa-bajnoki felkészülésnek Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Török László, a szövetség sajtófőnöke kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a keretben helyet kapott az idei világbajnokságon részt vett tizenhárom pólós - Kasó Orsolya, Gangl Edina, Drávucz Rita, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Szücs Gabriella, Menczinger Kata, Takács Orsolya, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Antal Dóra, Tóth Ildikó, Poszkoli Rita -, továbbá négy ifjú játékos: Bolonyai Flóra és Somhegyi Noémi, egyformán a vb-ezüstérmes junior-válogatott tagja, valamint az elmúlt hét végén Magyar Kupa-győztessé avanzsált BVSC-ből Csabai Dóra és Kisteleki Hanna.

Kimaradt ugyanakkor - szakmai, egészségi, családi okokból - olyan rutinos, korábban meghatározó játékos is, mint Pelle Anikó, Valkay Ágnes és Kisteleki Dóra.

A kerettagok december 5-én találkoznak és négy napon át Szentesen edzőtáboroznak, majd a nemzeti csapat tizennégy játékossal Montrealba utazik a Kanada Kupára, ahol Kanada, Kína, Ausztrália, Spanyolország és Hollandia együttese lesz az ellenfél. A Merész-csapat, amely még december 23-án is tart gyakorlást, az ünnepek után, 27-én Hollandiába utazik, ahol a vendéglátókkal négynapos közös edzőtáborozáson vesz részt, míg a januárt görögországi tornával kezdi, itt a házigazdák legjobbjain kívül az olaszokkal és az oroszokkal is megküzd.

A nemzeti együttes január 16-án indul a hollandiai Eindhovenbe, az Európa-bajnokságra, ahol - az első ötbe kerüléssel - kivívhatja a jogot a londoni olimpiára selejtező tornán való részvételre.