Motorsport

Talmácsiék után négy csinos versenyző hölgy is összemérte tudását a Hungaroringen

Címkék:

Magyarország négy legjobb gyorsasági motorversenyzője, Talmácsi Gábor, ifjabb Tóth Imre, Németh Balázs és Győrfi Alen után a hölgyek is megmutatták a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum tanpályáján, hogy ők sem ügyetlenebbek négy keréken. Az ügyességi vetélkedőn a Lotus Ladies Cup két versenyzője, az idei bajnok Bús Edina és az összetettben 4. helyen végző Bende Adrienn, a női motorkerékpározás hazai legjobbja, Kovács Niki és a jet-ski kétszeres világbajnoka, Heller Éva vett részt. A remek hangulatú versengésben végül Kovács Niki lett a legjobb, aki nemcsak gyorsnak bizonyult, hanem hibátlanul, bójadöntés nélkül teljesítette a pályát. A hölgyek valamennyien készek arra, hogy a rövidesen megrendezendő Nemek Párviadalán bizonyítsák, nem rosszabbak, mint a férfiak.

Talmácsiék után négy csinos versenyző hölgy is összemérte tudását a Hungaroringen

Ragyogó idő, ragyogó környezet és az ország négy nagyon csinos technikai sportágában bizonyító hölgy – mindez együtt garantálta, hogy a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum szlalom pályáján fantasztikus csatában az urak után a hölgyek is eldöntsék, ki a legjobb négy keréken.

A sorsolás szeszélye folytán előbb a Lotus Ladies Cup két versenyzője, az idei bajnokság győztese, Bús Edina és az összetett 4. helyezettje, Bende Adrienn csaphatott össze egymással. A háziversenyt végül a hibátlanul száguldó Bende Adrienn nyerte. A másik ágon a 2008-as női gyorsasági motoros Európa-bajnoki bronzérmes, a hétvégén az Endurance világbajnokság katari futamán az egyetlen női csapat tagjaként 6. helyet elérő Kovács Niki és hazánk kétszeres világbajnok, egyszeres Európa-bajnok jet-ski versenyzője, Heller Éva mérte össze a tudását, melyet szintén hibátlan teljesítménnyel Kovács Niki nyert meg. A négy szélvészgyors hölgy egy felspécizett Opel Astra versenyautó volánja mögött is bebizonyította, az ügyességi pályán sem vesznek vissza a tempóból.

A harmadik helyért vívott csatában aztán abszolút felborult a papírforma: Heller Éva kevesebbet hibázva megszerezte a bronzérmet a roppant gyors, de öt bóját is feldöntő Bús Edina előtt. A fináléban az döntött Kovács Niki javára, hogy ismét hibátlanul teljesítette a pályát, míg Bende Adrienn hiába futotta meg a verseny leggyorsabb köridejét, két bójahibája miatt végül a második helyen végzett. Niki a hétvégén szerzett bravúros hatodik helye után egy újabb bajnoki címmel térhetett haza a Hungaroringről.

„Nagyon büszke vagyok erre a sikeremre, és köszönöm a szervezőknek, hogy részt vehettem ezen a vetélkedőn. Az elején nagyon izgultam, de ahogy múlt az idő és egyre jobban megismertem az autót, már nagyon élveztem a vezetést. Úgy vélem, minden ember számára nagyon hasznos lenne ezen a tanpályán egy kurzust végigcsinálni, hisz télen számos alkalommal kerülhetünk hasonló helyzetbe a közutakon. Gratulálok a lányoknak, és biztos vagyok abban, hogy valamennyien készen állunk a Nemek Párviadalára” – fogalmazott Kovács Niki.

Bende Adrienn láthatóan élvezte a tanpályán való ügyességi vetélkedést. „Örülök, hogy itt lehettem, köszönöm a meghívást. Amellett, hogy remekül szórakoztam, abban is biztos vagyok, hogy az itt szerzett tapasztalatokat a közúti forgalomban is hasznosítani tudom majd. Már alig várom a fiúk elleni csatát, mert mindenképpen esélyt látok arra, hogy a tanpályán legyőzzük őket” – közölte a Lotus Ladies Cup versenyzője, aki egyben az idén debütált sorozat menedzsere is.

Heller Éva nagyon büszke volt arra, hogy végül megszerezte a harmadik helyet, ugyanis ő a vízen és nem az aszfalton érzi magát igazán otthon. „Nem szoktam túl sokat vezetni, így ez a fajta versengés teljesen új volt nekem. Egy biztos, sokat hasznosíthatok én is ebből a közutakon. Mindenki nagyon ügyesen bánt ezzel a régi autóval, és bízom abban, hogy a Nemek Párviadalán tovább tudom javítani a teljesítményemet” – jelentette ki a kétszeres jet-ski világbajnoknő.

Bús Edina vegyes érzelmekkel búcsúzott a tanpályától, ám megfogadta, a fiúk ellen megmutatja, mire is képes valójában. „Nem erre számítottam, de hibáztam, így el kell fogadnom a helyezésem. Nagyon jól éreztem magam, jó móka volt ez számomra ebben a szuper társaságban. Nem egyszerű ezen a pályán úgy végigmenni, hogy gyors is vagy, ugyanakkor hibátlanul is veszed az akadályokat. Mindenki biztos lehet abban, hogy a Nemek Párviadalán bebizonyítom, mire vagyok képes” – mondta Edina.
A nyolc sportoló által vívandó Nemek Párviadalára november 21-én, a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban kerül sor.