Kajak-kenu

Douchev-Janics Natasa különleges mennyiségű és minőségű edzéseket végez

A képességei, a hite, a motivációja alapján ott a helye Londonban Douchev-Janics Natasának szegedi edzője szerint.

Janics mindenképpen ott akar lenni az olimpián - Fotó: MTI

Ahogy arról beszámoltunk, Storcz Botond kajakos, kenus szövetségi kapitány, Molnár Tamás gyúró, és a szegedi edző, Kovács László is meglátogatta a bulgáriai Primorskóban az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE háromszoros olimpiai bajnok kajakosát, Douchev-Janics Natasát.

"Nagyon örült mindegyikünknek Natasa, sőt gyorsan le is tesztelt minket: megkérdezte hármunktól, a felkészülés ezen szakaszában milyen a technikája, ám nem járt túl az eszünkön, mert Botond, Andró, a férj és én is egymástól függetlenül hasonlókat mondtunk. Akad olyan nap, amikor kettőt edz, máskor csak egyet evez, második mozgásként pedig fut. Nagyjából nyolcszáz kilométert már maga mögött tudhat, kétségtelenül nagy terhelést kap. Egy szállodában lakik, vele van Andró édesanyja és egy dadus is, akik felváltva vigyáznak a kislányára, Milanára. A folyószakasz, ahol edz, a szállótól körülbelül öt kilométerre van, itt tárolják a hajókat, a motorcsónakot, illetve van egy ház, amelyet öltözésre használhat. Storcz is elégedett volt vele, főleg azon súlyzós edzés után, amelyet megpróbált végigcsinálni, de Natasával ellentétben „belehalt". Jó látni, hogy kezd visszajönni az ereje" - mondta a delmagyar.hu-nak Kovács László.

Douchev-Janicsék még két hétig lesznek Bulgáriában, majd hazatérnek Szegedre, és nagyjából tíz napot követően Portugália felé veszik az irányt.

"Natasa igyekszik minél több időt tölteni a kislányával, látszik, hogy amikor a kezébe veszi, feltöltődik, és elfelejti az edzés szenvedéseit. Amint befejezi a tréningeket, siet Milanához, hogy vele legyen. Személyes vélemény: gyönyörű a kislány, engem is lenyűgözött, sőt többször a kezembe vehettem. Élénk, mosolygós gyermek, de nekem is furcsa a helyzet, hiszen meg kell szoknom, hogy már nemcsak élsportoló, hanem édesanya is Natasa. A képességei, a hite, a motivációja alapján Natasa ott lesz az olimpián. A felkészülését látva, és összehasonlítva más csapatok munkájával, azt kell, hogy mondjam, egészen különleges mennyiségű és minőségű edzéseket végez el, amelynek meg is lesz az eredménye" - nyilatkozta a szakember.